2016-05-26 13:12:19• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi ökölvívógála Szatmárnémetiben

Huszonhárom év után újra a Szatmárnémeti Övért zajlik a küzdelem.

Valamikor nagy népszerűségnek örvendett az ökölvívók között a szatmárnémeti rendezvény, amelyen Szatmárnémeti Bajnoki Övéért folyt a versengés. Ezeket a gálákat még jóval a rendszerváltás előtt szervezték, a forradalom után viszont nemhogy a bajnokságot nem írták ki, hanem lassú leépülés indult a szatmári bokszéletben.

A mostani kezdeményezéssel viszont újraélesztenék a rangos kupát: a hétvégén ugyanis négy ország 15 ökölvívó-klubjának 80-100 sportolója lép majd a kötelek közé Szatmárnémetiben, a Sportiskola udvarán található tornateremben. A romániai öklözők mellett Franciaországból, Németországból és Szlovákiából érkeznek majd résztvevők.

„Meg akartuk hívni a magyarországi öklözőket és testvéri kapcsolatot akartunk kialakítani Szatmárnémeti testvérvárosának, Nyíregyházának az ökölvívó-szövetségével. Ám ott a hétvégén egy rangos országos rendezvény zajlik majd, ezért le kellett mondaniuk a részvételt" - magyarázta Florin Mulcutan, a szatmári rendezvény egyik szervezője.

Pénteken, május 27-én 15 órakor kezdődnek majd a küzdelmek, a döntőket pedig a program szerint vasárnap 12 órától fogják tartani. A belépés a rendezvényre ingyenes.

„Újra hagyományt szeretnénk teremteni a Szatmárnémeti Öve ökölvívó-gálából, ezért  nagyan odafigyeltünk a szervezésre, mert nem szeretnénk hibázni" - magyarázta Mulcutan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: