2009-07-16 17:46:37• hírek • Ferenczi Noémi

Nemzetközi bűnbandát fogtak

Csütörtökön reggel leplezték le a hatóságok azt a nemzetközi bűnbandát, mely tagjai munkagépeket loptak az EU több országából, majd Romániában értékesítették azokat.

Több mint 600 hatósági személy vett részt a csütörtökön rendőrkézre kerített bűnbanda elfogásánál. Az akcióban a román titkosszolgálat is részt vett. A bűnbanda munkagépeket, köztük traktorokat, dömpereket stb. lopott főleg belgiumi, franciaországi építkezésekről.

Csütörtökön a reggeli órákban Máramaros, Temes, Kolozs, Arad és Valcea megyei településeken helyszíneltek a hatóságok. Az egyik településen fegyvereket is találtak a nyomozók.

A legtöbb munkagépet egy borsa-i elég nehezen megközelíthető erdőben rejtették el, mielőtt még tovább adták volna azokat új román tulajdonosaiknak.

A 15 gyanúsítottból 13-at letartóztattak, 20 munkagépet lefoglaltak. Ezek értéke eléri a 1,5 millió eurót. Mint kiderült, darabontként 100 ezer euróért értékesítették volna a munkagépeket.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy sok munkagépet a tulajdonosok tudtával loptak el. Mire a tulajdonos feljelentést tett, a munkagép már Romániában volt. A bűnszövetkezet tagjai 30%-os nyereséget könyvelhettek el, míg a volt tulajdonos kártérítést kapott.

A szatmári csendőrök szerdáról csütörtökre virradó éjjel érkeztek Máramaros megyébe, az akció további részletei viszont titkosak - számoltak be a Szatmár Megyei Csendőrség elöljárói.


Szatmári csendőrök is részt vettek a titkos akcióban
Szatmári csendőrök is részt vettek a titkos akcióban


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: