2011-03-25 19:09:44• hírek • Szatmar.ro

Nem volt kérdéses, döntőbe jutott a VSK

Az Ady Endre utcai sportteremhez közeledve az avatatlanoknak is feltűnt: valami nagy dolog van készülőben, mivel a szurkolók csak úgy áramlottak a létesítmény felé, aminek közelében a parkolóhelyet nehezebben lehetett találni, mint kutat a Szaharában. Negyed órával a mérkőzés kezdete előtt a lelátón már nem lehetett üres székeket találni, minden készen állt tehát ahhoz, hogy a VSK a várakozásoknak és a papírformának megfelelően legyőzze a Craiovát és bejusson a Román Kupa szombati döntőjébe.

Az első meglepetés akkor érte a szurkolókat, amikor kiderült: Abi Olajuwon még a kispadon sem kapott helyet, hanem a pálya széléről kedélyesen nézi társai bemelegítését. A második meglepetés pedig az volt, hogy a vendégek mindössze nyolc játékost neveztek a találkozóra, ezzel is jelezve: ők se nagyon bíznak a továbbjutásban.

Harmadik (kisebb fajta) meglepetésre a hazaiak kezdő ötöséből kimaradt Teilane, ami azt jelentette, hogy Dan Fleseriu a Drake, Pop, Mehmedic, Bjork, Orosz felállásban küldte pályára csapatát. Amely együttes 2-4-nél még hátrányban volt, ám annak világos jelei voltak, hogy ez nem egy hosszú állapot lesz. Főleg Drake és Pop volt aktív az első negyedben (kettejük egy pazar kombinációja után a nézők is vastapsban törtek ki), vezetésükkel pedig a VSK nyomatékosította: ezen a meccsen csak a szatmáriak nyerhetnek. A vendégek 13-10-ig „tapadtak", ekkor azonban a hazaiak tízet dobtak zsinórban, majd két craiovai kosár után újabb nyolcas sorozatot vágtak ki Popék és 32-14-re nyerték az első negyedet.

Baluta és Giurgiu személyében már ekkor több fiatal is szerepet kapott, a rövidke pihenő után pedig Teilane is beállt. A VSK gyorsan dobott is egy kosarat, majd ezt követően jó négy perces csönd következett, amit aztán Giurgiu tört meg. Ám a folytatás sem sikerült túl jól a szatmáriaknak, így a második negyedet 9-13 arányban elveszítették, ám összességében így is 41-27-re vezettek.


Telházas közönség előtt simán nyert a VSK és bejutott a Román Kupa  döntőjébe
Teltházas közönség előtt simán nyert a VSK és bejutott a Román Kupa  döntőjébe


A nagyszünetben a Crazy Dancers tánccsoport akrobatikus elemekkel megfűszerezett bemutatója ámította el a szurkolókat, a harmadik játékrész elején pedig a VSK pontgazdag játéka. A szatmáriak egy tízes sorozattal nyitottak (máris többet dobtak tehát, mint a teljes második negyedben), majd, elsősorban Teilane révén, folyamatosan növelték előnyüket. Miközben a litván center egyik kosarat szerezte a másik után, a szurkolótábor Dan Fleseriu vezetőedző nevét kezdte skandálni, aki közben Dunca és Mészáros személyében újabb fiatalokat dobott a mély vízbe.

A negyedik negyedet 62-38-as előnyből kezdte a VSK, a végjátékban pedig már csak ezért szurkolhattak a nézők, hogy valamennyi pályára lépett játékos feliratkozzon a pontszerzők közé - ami végül is csak Cristeának nem sikerült. Az utolsó percekben Giurgiu két három pontosa, na meg az időközben megérkező szentgyörgyi szurkolók skandálása jelentették a fénypontot.

A 86-53-as győzelem után kijárt a vastaps a lányoknak, miközben a hazai és a háromszéki szurkolók arról tanakodtak: találkoznak-e kedvenceik a szombati fináléban.

Aztán fél tíz magasságában eldőlt, hogy hiába volt a mintegy 30-40 szentgyörgyi szurkoló fanatikus biztatása, az Arad legyőzte a háromszéki együttest. Ez az elődöntő már hatalmas harcot, fogcsikorgató küzdelmet és kemény ütközéseket hozott, na meg egy végletekig kiélezett találkozót, melyet végül az Arad (némi bírói segítséggel) 66-63 arányban nyert meg.

Ez azt jelenti, hogy szombaton a 17.00-kor kezdődő kisdöntőben a Craiova a Sepsiszentgyörggyel, a 19.15-kor sorra kerülő döntőben pedig a VSK az Araddal csap össze.

Román Kupa elődöntő:
Szatmárnémeti VSK - Craiova 86-53
(32-14, 9-13, 21-11, 24-15)
A hazai pontszerzők: Teilane 19, Bjork 15, Drake 13, Orosz 11, Giurgiu 8, Pop, Baluta 6, Mehmedic, Mészáros, Szmutku, Dunca 2
Játszott még: Cristea

A végén kijárt a taps a lányoknak
A végén kijárt a taps a lányoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: