2011-03-24 17:15:37• hírek • Szatmar.ro

Bizonyítani pályán és azon kívül is

Egy hónap leforgása alatt sporttörténelmet írhat a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, hisz jelenleg igen komoly esélye van arra, hogy Dan Fleseriu tanítványai elhódítják mind a Román Kupát, mind a román bajnokságot. Márpedig hasonló bravúrra eddig egyetlen labdás sportot űző csapat sem volt képes.

Harminchárom évvel azt követően, hogy az Olimpia labdarúgó csapata 3-1 arányban elbukta a Román Kupa fináléját az Universitatea Craiova ellen, ezúttal a VSK előtt adódott a lehetőség, hogy elhódítsa az országos kupát. Ráadásul a lányok hazai közönség előtt vívhatják meg az utolsó két csatát, lévén, a négyes döntőt Szatmárnémeti rendezheti. Ami természetesen többlet felelősséggel jár mind a klub, mind a város számára, amelyek egyaránt bizonyítani szeretnének. „ Azt hiszem az esemény népszerűsítése és megismertetése érdekében mindent megtettünk, a városban plakátok, bannerek hirdetik a Final Fourt, a mérkőzésen pedig programfüzetet is kapnak majd a nézők. A mérkőzések és a negyedek közötti szünetekben a 10-es számú általános iskola mazsorettcsapata, a Crazy Dancers bréktáncos csapat valamint a Loga Dance társaságitánc-iskola képviselői szórakoztatják majd a szurkolókat", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke, aki alpolgármesteri minőségében kétszeres is érintett a szervezésben.

Sőt, Kereskényi egy harmadik minőségben, szurkolóként is kupagyőzelmet vár a lányoktól: „A Craiovát elméletileg gond nélkül meg kell verje a csapat, mint ahogyan történt a bajnokságban is. A kupasorozat azonban mindig más, de nem lehet probléma a győzelem. A döntőben a Sepsiszentgyörgy jobb lenne mint az Arad, de ebben a párharcban nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok".

Dan Fleseriu edző ugyanakkor nem győzi eleget hangoztatni, hogy a Craiova csapata még nincs legyőzve, azt a meccset még kell nyerni: „Számunkra nagy lehetőség, hogy hazai pályán játszhatunk a Final Fourban, remélem ez a két nap a kosárlabda ünnepe lesz Szatmáron, és telt ház lesz. A kupa megnyeréséért azonban sokat kell még dolgoznunk".


Í
A döntőben is összejöhet a VSK - Sepsiszentgyörgy párharc


A VSK egyik potenciális ellenfele, a Sepsiszentgyörgy trénere a szatmáriakat tartja a Final Four esélyesének: „A hazai pálya nagyon sokat jelent, ráadásul a szatmári csapatnak a sorsolás is kedvezett, hiszen Craiova ellen nem kell nagyon megerőltetniük magukat, így nem lesznek annyira fáradtak a döntőre. Most egyelőre csak az érdekel, hogy megnyerjük az elődöntőt, és a kupáért játszhassunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, Aradnak kiváló csapata van, de nem hiszem, hogy meg kellene tőlük ijednünk. Az ICIM ellen mindig jól játszottunk, és szoros eredmények születtek", mondta Veres Attila.

Szintén saját csapatával foglalkozott Stacey Nolan, az Arad szakvezetője, aki intelligens játékot vár saját együttesétől: „A labda mindenki számára kerek, nem a többi csapattal kell törődnünk, hanem magunkkal. A Sepsi elleni mérkőzés igen keménynek ígérkezik, de ha intelligensen kosarazunk, akkor egy jó eredményt érhetünk el".

A négyes döntő első meccsét péntek délután 17.30 órai kezdettel a VSK és a Craiova vívja, a másik elődöntőre két órával később kerül sor. A döntőket szombaton 17.00 illetve 19.15 órai kezdettel rendezik, reményeink szerint pedig a VSK a másik találkozón lesz érdekelt, mert ebben az esetben az aranyéremért küzdhet. Az eseményen valószínűsíthetően telt ház lesz, mivel minibérletek formájában már a belépők 80%-a elkelt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: