2012-09-12 15:39:28• hírek • Kocsis Zoltán

Nem tiltották be a teherforgalmat a Baritiu utcán

Továbbra is közlekedhetnek teherautók Szatmárnémetiben a Baritiu utcán, a Közlekedésbiztonsági Bizottság ugyanis szerdán elutasította a lakók kérését, akik kitiltatnák a teherforgalmat az utcáról. A bizottság ezen kívül közel tucatnyi javaslatot, kérdést vizsgált meg - és többségüket elutasította.

Ennek következtében nem szüntették meg a folytonos vonalat az Aurel Vlaicu utcán található autómosó előtt és nem helyeznek ki oszlopocskákat a Károlyi úton a kerékpárút védelmére. Elutasították a Pastravului utcán található üzletek vezetőinek kérését is, mely szerint tiltsák be a parkolást, mert a jelenlegi helyzetben ők nem tudják feltölteni boltjaikat, mert az árut szállító gépkocsinak nincs helye megállni. A Crisan utca lakói nem értenek egyet az egyirányúsítással és továbbra is a buszforgalom betiltását követelik - mindhiába,

Elfogadta viszont a bizottság annak a bajorországi cégnek a felajánlását, amely saját költségén egy buszmegállót szeretne kialakítani az ipari parkban saját termelőegységei előtt. A Tarnavei utcában 50 méterrel módosították az egyirányú szakasz határait - hogy megkönnyítsék az árufeltöltést az ottani kereskedelmi egységek számára. A buszokat akadályozó parkoló autók miatt ezentúl tilos le megállni a Ganea utca jobb oldalán, a Clabucet és a Bargaului utcákkal való kereszteződések között.

Elviekben elfogadta a bizottság, ám egy helyszíni szemlétől tette függővé azt a lakossági kérést, hogy alakítsanak ki gyalogos átjárót az L. Blaga sugárúton, az Agriculturilor utca sarka közelében. Elhalasztották a döntést azon lakossági kérésekkel kapcsolatban, amelyek gyalogos átjárót kértek a Iuliu Maniu és a Martirilor Deportati valamint a Golescu és a I. Maniu utcák kereszteződésébe. Szintén lakossági kérés, hogy egyirányúsítsák az Ipotescu utca azon szakaszát, ahol a 10-es számú általános iskola található - a döntés ebben az esetben is egy későbbi ülésen születhet meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: