2012-08-22 17:28:56• hírek • Kocsis Zoltán

Véget vetnének az autók bujkálásának

Néhány aktuális téma mellett két olyan probléma is felvetődött a szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság ülésén, amelyekkel már tavaly nyáron illetve ősszel is foglalkoztak: a sávok elválasztása a Decebal hídon valamint Golescu és a Hasdeu utcák sarkán található taximegálló sorsa.

A bizottság 2011 szeptember 15-i ülésén Catalin Danciut, a közúti rendőrség helyi parancsnoka vetette fel azt az ötletet, hogy valamily módon el kellene választani a sávokat Decabal hídon, közvetlenül a lámpa előtt. Ennek oka, hogy számos autós, a szabályokat és autóstársaikat figyelmen kívül hagyva a középső sávra sorolnak be, majd amikor a kocsisor megindul, behúznak a balra, az Octavian Goga utcára tartó sorba.

A tavalyi elképzelés még betonkordonról szólt, szerdán viszont abban abban egyeztek meg bizottság tagjai, hogy olyasfél oszlopocskákat helyeznének ki, mint amilyenek a Golescu hídon is vannak.

Nem létező zárójelben jegyeznénk meg, lépéseket kellene tenni azon autósok ellen is, akik kihasználva, hogy a jobbra forduló sáv sok helyütt üres, ott előzik meg a teljes sort és beállnak annak elejére. Vagy még rosszabb, egyszerűen beállnak az üres sávra, feltartva azokat, akik nyugodtan mehetnének tovább, majd egyszerűen lerajtolják a középső sávban állókat!

A taxik miatt gyakran alig fér egy el másik autó

Szintén a már említett 2011 szeptember 15-i ülésen született döntés arról, hogy Hasdeu és a Golescu utcák sarkán található taximegállót el kellene költöztetni. A városi tanács később ezt meg is szavazta, ám azóta sem történt semmi. A 2011 július 27. óta ott működő megálló miatt ugyanis napközben szinte állandósulnak a dugók, a veszekedések, a dudálások, emiatt a lakosok egy sor panaszt nyújtottak be.

A szerdai ülésen döntés született arról, hogy az állomást a néhány méterrel odébb, a Golescu utcára költöztetik, a nagypiac Golescu híd irányába tekintő sarka mellé.

Mi több, Marcela Papici, a bizottság elnöke, megkérte kollégáit, dolgozzanak ki javaslatokat a Hasdeu, Turturelelor és Golescu utcák találkozásu pontjánál lévő parkolási káosz megszüntetésére.

Totális a parkolási káosz a Golescu, a Hasdeu és a Turturelor sarkán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: