2009-07-31 17:26:51• hírek • Parajdi Andrea

Nem lesz légi szúnyogirtás

A szúnyogok által terjesztett megbetegedések veszélye miatt, illetve a túlzott elszaporodásuk okán a Polgármesteri Hivatal korábban rendszeresen szervezett légi permetezést. Idén erre most nem költenek.

Tavalyi évben több szakaszban is irtották a szúnyogokat, amelyek a Szamos közelsége miatt rendszeresen megkeserítik a helyiek életét. Idén egy alkalommal került sor szúnyogirtásra, azonban a Florisal Köztisztasági Vállalat munkatársai egyszerűbb technikával dolgoztak.

A szúnyogirtás leghatékonyabb módszere a légi permetezés, hiszen így biztosra vehető, hogy minél szélesebb légtérben mérgezik meg a vérszívókat. A hatékony technikának persze ára is van, amelyre a város szűkös költségvetése ebben az évben nem tud fedezetet biztosítani.

-Idén szerencsésebbek vagyunk olyan szempontból, hogy a tavalyihoz képest az időjárás is szárazabb volt, ezáltal pedig jóval kevesebb szúnyog van a városba. Tavaly legalább ötször ennyivel kellett megküzdenünk - mondja Ilyés Gyula, polgármester aki úgy véli, kizárólag abban az esetben lesz idén légi permetezés, ha a vérszívók elszaporodása nagymértékben súlyosbodni fog, addig is legalább ezt a kiadást megtakaríthatja a város.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: