2011-05-26 17:22:50• hírek • Kocsis Zoltán

Nem emel adót Szatmárnémeti

Bár a romániai törvények lehetővé teszik, Szatmárnémeti vezetése nem emeli meg a helyi adók és illetékek mértékét. Erről a városi tanács döntött csütörtöki rendes havi gyűlésén.

Amint arról korábban a Szatmár.ro is beszámolt, a városi adóhivatal azt a javaslatot terjesztette fel, hogy a település közelmúltbeli történelmében először éljenek azzal a törvény adta lehetőséggel, mely lehetővé teszi a helyi adók illetve illetékek 20%-os emelését. Ilyés Gyula polgármester már akkor jelezte, nem ért egyet az ajánlattal és ezen véleményét a tanácsülésen is kifejtette. „Bár a város költségvetése több, előre be nem kalkulált változás miatt komoly gondban van, nem támogatom az adóemelést", mondta a polgármester.

A várt heves vita elmaradt az ügyben, a tanácstagok egyike sem kardoskodott az emelés mellett, így ennek ötletét egyhangúlag elvetették.

Döntés született a városbeli adózónák átrajzolásáról is, melynek lényege, hogy közel két tucat olyan utca, amely komoly modernizálási munkálatokra vár, átkerült a legalacsonyabb adózási zónába. Sorin Ghilea felvetésére, aki az egyelőre név nélkül álló utcák helyzetére volt kíváncsi, Ilyés elmondta, hogy a „keresztelési" procedúra egyelőre elakadt, ám ez nem befolyásolja az adózónák határait: „Ahol nincsenek meg a megfelelő feltételek, azok az utcák a D kategóriába kerülnek, függetlenül attól, hogy van nevük, vagy nincs", szögezte le a polgármester.


A tanács egyhangúlag szavazott: nem lett adóemelés
A tanács egyhangúlag szavazott: nem lett adóemelés


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: