2012-08-20 15:00:12• hírek • Szatmar.ro

Négy új igazolással kezdte el a felkészülést a VSK

Fógel, Kereskényi, Muresan, Fülöp - balról jobbra
Fógel, Kereskényi, Muresan, Fülöp - balról jobbra

Négy új igazolással és kibővített stábbal vág neki az új szezonnak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. A szezon őszi szakasza a legnehezebbnek ígérkezik a klub történelmében. A VSK először indulhat ugyanis olyan jelentős európai sorozatban, mint az Európa Kupa.

„Örülök, hogy láthatom a régieket, és üdvözlöm az újonnan érkezetteket - köszöntötte a teljes létszámban megjelent kosarasokat Fógel László klubelnök. - Egy nagyon nehéz őszi idény vár a csapatra, hiszen három fronton is helyt kell majd állnia: a bajnokságban, a Román Kupában és a nemzetközi porondon. Sok mérkőzés lesz, és a távolságok is nagyobbak lesznek, hiszen Oroszországba, Franciaországba és Dániába is utaznia kell a csapatnak. Remélem, hogy ez a háromhetes felkészülés sikeres lesz, és a csapat olyan erőállapotba kerül, hogy bírni fogja ezt a megfeszített tempót" , mondta.

Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke bizalmának adott hangot, mely szerint a csapat idén is helyt áll mindhárom sorozatban, míg Florin Muresan szakosztály-igazgató bemutatta a technikai stáb új tagjait. Cecilia Nastor másodedzőként, Bendó Csaba pedig kinetoterapeutaként segíti majd Dan Fleseriu vezetőedző munkáját. A következő esztendőben is a stáb tagja marad Fülöp György, aki a játékosok állóképességéért felel majd.

Történtek változások a keretben is, hisz távozott többek között Mészáros Anita, Amra Mehmedic vagy Claudia Pop, míg négy új kosaras is érkezett: az amerikai Utahya Drye és Megan Zullo, a szerb Dara Kovacsevics és a magyarországi Szlimák Hajnalka.

Ami a szezon időpontjait illeti, legelőször a Román Kupában lépnek pályára a lányok szeptember 12. és 16.-án a Marosvásárhely ellen. A bajnokság szeptember 22-én kezdődik, az Alexandria lesz az első ellenfél, míg az Európa Kupában október 25. és november 29. között játsszák le az összes meccset. Itt elmúlt szezonban elődöntős orosz Csevakata Vologda, a korábbi években az Euroligában szereplő francia Montpellier és a dán SISU Gentofte lesz a csapat ellenfele.

Ami a felkészülést illeti, egyelőre az biztos, hogy szeptember 6-8 között Targovistében lép pályára a csapat egy tornán az Araddal és a görög Athinaikosszal együtt.

A VSK kerete a következő évre:
Annemarie Părău, Orosz Andreea, Monica Ivan, Rada Giurgiu, Shanika Freeman, Khadijah Whittington, Szmutku Renáta, Nagy Anita, Diana Moldoveanu, Utahya Drye, Megan Zullo, Dara Kovacsevics, Szlimák Hajnalka.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: