2013-09-09 15:20:59• hírek • Póti Orsolya

Ne dobjanak szemetet a ruhagyűjtő konténerekbe!

A gyűjtőakciót, amelynek keretében speciális konténerekben gyűjtik a használt ruhákat és cipőket, 2011-ben indította el a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

Az elmúlt közel két év alatt egyházmegye-szerte összesen tíz helységbe kerültek kihelyezésre gyűjtőkonténerek, így Szatmárnémetiben, Erdődön, Nagykárolyban, Mezőfényen, Kálmándon, Avasújvárosban, Máramarosszigetben, Színérváralján, Nagybányán és Felsőbányán.

Az akció eredményesen működik, nagy mennyiségben gyűlnek a ruhák, cipők és textíliák. A jó minőségű adományok újra kiosztásra kerülnek az ezt igénylő rászoruló családok számára, a gyenge minőségű ruhák és cipők pedig újrahasznosítás céljával értékesítésre kerülnek, és az így befolyt pénzösszegeket a Caritas, a szervezet szolgáltatásaiban részesülő rászorulók javára fordítja.

Az ily módon gyűjtött adományok, havonta mintegy 1300 lej támogatást jelentenek a Szervezet számára - tájékoztatott Fazekas Csilla, a szervezet sajtóreferense.

A jó, illetve gyenge minőségű ruhák és cipők mellett azonban sajnos különféle hulladékokat is találnak a szervezet önkéntesei a kontérekben. Az alábbiakban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felhívását olvashatják ezzel kapcsolatban:

Tisztelt adományozók!

Kérjük, hogy a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ruha és cipő gyűjtő konténereibe ne dobjanak háztartási vagy kerti szemetet, építkezési törmeléket, sem más újrahasznosítható hulladékot. A konténerekbe kizárólag, ruhákat, cipőket, textíliákat és esetleg játékokat helyezzenek el!

Minden oda nem illő hulladék beszennyezi az előzőleg már a konténerbe elhelyezett adományokat és így használhatatlanná teszi azokat! Ha észlelik, hogy megtelt a konténer, vagy ha a gyűjtő konténerek környékén oda nem illő hulladékokat látnak, amennyiben tehetik, kérjük, hogy az ott  feltüntetett telefonszámon értesítsék a fenntartót. Köszönjük minden eddigi adományukat! Segítsünk együtt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: