2013-06-15 16:38:04• hírek • Szatmár.ro

Több mint 4000 euró a Caritas által ellátott gyermekek támogatására

Közel 350 személy vett részt a Caritas által szervezett idei jótékonysági gyalogmaratonon. A jó ügy érdekében gyaloglók a régi városközpontból indultak, az úti cél pedig egy fás liget volt a Szamos partján, Kakszentmárton közelében. A gyaloglók között gyerekek és örökifjú nyugdíjasok is voltak.

Második nekifutásra rendezte meg a Caritas idei jótékonysági maratonját szombaton: a három héttel ezelőtti maratont ugyanis a mostoha időjárási viszonyok miatt el kellett halasztani. Mondhatjuk azt is, hogy szerencsés volt ez a halasztás, hiszen június 15-én szikrázó napsütésben kelhettek útra azok, akik regisztráltak a Caritas idei, immár hetedik alkalommal megrendezett gyalogmaratonjára.

A szervezők új útvonallal készültek: a Sárerdő helyett most a Szamos folyó egyik kellemes partszakasza volt az úti cél. A csapat indulását jelző startpisztoly eldördülése előtt egy látványos momentummal jelezték szolidaritásukat a résztvevők az árvízkárosultakkal szemben: ötven hófehér galambot engedtek szabadon. A túra a régi városközpont parkja körül megtett körrel vette kezdetét, majd a vonulók az új városközponton keresztül mentek fel a töltésre és indultak Kakszentmárton irányába.

A töltésen aztán kicsit szétszakadt a csapat, a fürgébbek elől haladtak, mások nyugodtabb tempót diktálva, de mindannyian jókedvvel gyalogoltak. Út közben barátságok szövődtek, régi barátságok erősödtek tovább, sok volt a nevetés és a nosztalgiázás, hogy milyen is volt a Szamos illetve annak partja évtizedekkel ezelőtt.

Galambok jelezték a szolidaritást az árvízkárosultakkal

Aztán a gyaloglók megérkeztek a célba, a ligetbe, ahol zsíroskenyér, zöldhagyma, sör és üdítőital várta a kellemesen elfáradt társaságot. A legkisebbek különböző játékokkal múlathatták az időt, a kakszentmártoni iskolások pedig dobkoncerttel, népi játékokkal, énekkel és tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket. Tombola is volt, amelyen sok kedves és értékes ajándék lelt gazdára.

A résztvevőket a Caritas nevében Löchli Tünde Terézia, a főszponzor Autonet Import kft. nevében pedig Lieb Mihály tulajdonos köszöntötte.

Az idei jótékonysági gyalogmaratonon - akárcsak tavaly - közel 350 személy vett részt, a nevezési díjakból 2400 lej gyűlt a Caritas által ellátott gyermekek támogatására. A főszponzor Autonet 3 ezer eurót, a Cultur Art Egyesület 500 eurót adományozott a jótékony célra.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: