2009-02-16 17:59:38• hírek • Parajdi Andrea

Ne bántsuk egymást

Közel ezer középiskolás vett részt azon a békés felvonuláson, amelyet az erőszakmentes kampányhét nyitányaként rendeztek meg Szatmárnémetiben.

Az.erőszakellenes hét békés felvonulással vette kezdetét városunkban. Középiskolás diákok, transzparensekkel sétáltak végig a városközpont néhány forgalmas utcáján, s kivonultak egészen a 25 Octombrie térig. Jelmondataik az erőszakmentes életet, s az embertelen megnyilvánulások visszaszorítását hirdették.

-Ne bántsuk egymást, hiszen sokkal értékesebb életet élhetünk ha barátsággal, és szeretettel közeledünk embertársainkhoz. Ezt a fajta életstílust szeretnénk tudatosítani a felnőttekben, és az ifjúságban, vagyis a jövő felnőttjeiben. Azért vagyunk emberek, mert gondolkodni tudunk, ha pedig képesek vagyunk gondolatokat formálni, akkor azt is meg kell értsük, hogy az erőszak semmire sem nyújt megoldást -magyarázza Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes a kampányhét elsődleges céljait.

Felvonulást egyébként nem csak városunkban, hanem megye-szerte több településen is szerveznek a kampányhét ideje alatt. Diákmenettel Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközújlakon és Erdődön is találkozhatunk majd.

A hét folyamán önkéntes diákok rendszeresen osztogatnak tájékoztató, illetve felhívó jellegű szórólapokat, valamint rajzkiállítást, esszépályázatot, és különböző előadásokat is tartanak.

 

Közel ezer középiskolás vett részt az erőszakellenes hét békés felvonulásán.

Transzparensekkel hirdették az erőszakmentes életet.

A legtöbb középiskola képviseltette magát a békés felvonuláson.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: