2009-02-14 17:54:39• hírek • Szatmár.ro

A megelőzés a fontos

Az iskolákban fellépő erőszak visszaszorítása, és megelőzés céljából kampányhetet hirdet a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei központja.

Az.erőszak visszaszorítását célzó kampányhetet tavaly szervezték meg először megyénkben. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén február 16 és 20 között ismét megrendezik. A hét folyamán négy településen is békés felvonulást szerveznek. Szatmárnémetiben február 16 hétfőn 13 órai kezdettel, a Vasile Lucaciu úttól egészen a 25 Octombrie térig vonulnak a diákok. Ezen kívül szerdán 11 órakor Avasújvárosban, csütörtökön 12 órai kezdettel pedig Nagykárolyban és Tasnádon is felvonulás lesz.

Szatmárnémetiben a hét programja változatos rendezvényeket tartalmaz. Hétfőn a felvonulást követően önkéntes diákok tájékoztató jellegű szórólapokat osztogatnak, valamint a helyi televíziókban és rádiókban is központi témaként fog szerepelni az erőszak megelőzésének problémája. Egyébként az egész hét folyamán aktívak lesznek az önkéntes diákok.

Kedden 14 órai kezdettel a Szépművészeti Múzeumban rajzkiállítást szerveznek. A képek egy erőszakmentes világot ábrázolnak. Szerdán 15 órai kezdettel díjazzák a rajzverseny legjobbjait. Csütörtökön rendezik meg annak a versenynek a megyei szakaszát, amely Erőszak nélkül az iskolában címet viseli. Pénteken 10 órai kezdettel a Főtanfelügyelőség multimédia termében előadást tartanak a témában, ahol majd egy beszélgetés formájában elemzik a probléma lehetséges orvoslási módjait.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: