2013-07-03 17:59:32• hírek • Póti Orsolya

Nagymajtényban és Gilvácson szerveztek gyűjtő akciót

Július 3-án Nagymajtényban és Gilvácson szervezett gyűjtő akciót a Szatmári Egyházmegyei Caritas, melynek keretében a vidéki háztartásokban feleslegessé vált ruhaneműket és textileket gyűjtötte össze a szervezet.

„Eddig Halmi és Nagykolcs környékén szerveztünk ruhagyűjtő akciót, Nagymajtény és Gilvács után pedig Petri környékén szerveznénk meg újra ezt a programot, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend" - mondta el Löchli Tünde, a Szatmári Caritas Szervezet vezetője a Szatmár.ro-nak.

Szerdán 7 óra és 15 óra között helyezhették el fölöslegessé vált ruhaneműiket a nagymajtényi Német Demokrata Fórum Székházában a környéken lakók. Átválogatás után az összegyűlt adományok egy részét a Szatmári Egyházmegyei Caritas kiosztja a rászorulóknak, a gyenge minőségű, újra fel nem használható darabokat pedig nyersanyagként értékesíti. Az ebből származó jövedelmet a szervezet a rászorulókért végzett tevékenységére fordítja.

„A ruhagyűjtő akciónk célja továbbra is a lakosság nevelése, szemléletének formálása, pontosabban az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy kezeljék értékként mindazt, ami fölöslegessé, használhatatlanná válik számukra, ugyanis ezzel segíthetnek a rászorulókon" - nyilatkozta Löchli.

Az időszakonként megszervezett ruhagyűjtő akcióknak a karitatív jellegen kívül közösségmegmozgató tulajdonsága is van: a falubeliek ezeken az alkalmakon találkoznak, elbeszélgetnek egymással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: