2013-06-18 12:23:12• hírek • Póti Orsolya

Kosaraztak, fociztak és röplabdáztak a Caritas kedvezményezettjei

Sportnapra került sor június 18-án a Ifjúsági Tábor területén az ADEP Sportklub és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Homoródi Gyöngyház Integrációs és Foglalkoztató-központ szervezésében. A központ már 2007 óta szervez különféle sportrendezvényeket kedvezményezettjei számára.

Az egészséges életmódra való nevelés, valamint a fogyatékossággal élő fiatalok önbizalmának és teljesítőképességének növelése volt annak a rendezvénynek a célja, amely az Ifjúsági Táborok területén zajlott kedd délelőtt.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet égisze alatt működő Homoródi Gyöngyház Integrációs és Foglalkoztató-központ kedvezményezettjei az ADEP Sportklub sportolóval tölthettek egy napot különféle sporttevékenységek mellett.

A sérült fiatalok fociztak, kosárlabdáztak és röplabdáztak az sportklub tagjaival, illetve a rendezvényen résztvevő önkéntesek irányításával.

Vágner Arnold, a forrásközpont vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: a sportklubbal immár negyedik alkalommal rendezték meg a Sportnapot, melynek célja a kedvezményezettek egészséges életmódra való nevelése, illetve önbizalmuk növelése.

„Minden évben szervezünk valamilyen sportrendezvényt kedvezményezettjeink számára, hiszen nekik különösképpen fontos a mozgás, a sport. Első alkalommal 2007-ben rendeztünk sportnapot, az ADEP Sportklubbal pedig immár négy éve működünk együtt" - magyarázta Vágner.

Mint megtudtuk, egyéb szórakoztató programokkal is készülnek a központ fiataljainak. Szerdán közös strandolás várja őket,, majd két hetes táborokat szerveznek számukra Homoródon, és a nyár folyamán egy egy hetes csíkszeredai kirándulásra is sor kerül.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: