2010-03-04 10:24:33• hírek • MTI/AFP

Mutálódott az új vírus

Mexikói tisztviselők szerdán megerősítették, hogy igazolták az A(H1N1) influenza vírusának első mutációját egy lánynál, aki túlélte a fertőzést.

Jose Angel Cordova egészségügyi miniszter mexikói újságíróknak elmondta, hogy az eset az újinfluenza vírus első bizonyított mutációja, noha 423 másik gyanús esetet jelentettek már.
Elmondta, hogy a lányt két hónappal ezelőtt Mexikóváros egyik kórházában kezelték légúti problémákkal, majd később súlyos tüdőgyulladással tért vissza, amelyből felépült.

Cordova felszólított mindenkit, aki olyan kockázati tényezővel él, amely esendővé teszi a vírussal szemben, hogy oltassa be magát újra, mert "ezek a vírusok bármikor mutálódhatnak", aminek súlyos következményei lehetnek.

A hivatalos adatok szerint 1088 ember halt meg Mexikóban a kezdetben sertésinfluenzaként emlegetett vírus miatt 2009 áprilisától, amikor a későbbi világjárvány először felbukkant az országban. Világszerte mintegy 16 ezer ember halt meg, miután az új törzs 212 országba és területre szétterjedt.


Szájmaszkkal védekeznek az új vírus ellen
Szájmaszkkal védekeznek az új vírus ellen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: