2009-11-20 16:12:49• hírek • Parajdi Andrea

Nem fog ki rajtunk az új vírus

Lehet, hogy azoknak van igazuk, akik felhajtásnak tartják a H1N1 vírusfertőzést, de az is lehet ha azok cselekszenek jól, akik betartják az orvosi intő szót, és odafigyelnek arra, hogy ne betegedjenek meg.  Immár nem csak az egyének kell körültekintők legyenek, hanem az sem árt, ha egy vállalat ügyel az alkalmazottak egészségére.

Mindenhonnan lehet olyan híreket hallani, hogy a különböző iskolák, óvodák napokig bezárnak a H1N1 vírus miatt. Azon kívül, hogy később be kell hozni a tananyagból való lemaradást, más nehézséget nem igazán okoz egy váratlan iskolai szünet. De mi van abban az esetben, ha egy vállalat kell napokig leálljon amiatt, mert tömegesen betegszenek meg az alkalmazottai? Még ha a szolgáltatásuk hiányával nem is „omlik össze a piac", a vállalat imidzsének mégsem jelentene túl sok jót az ágazatból való „kimaradás".

Ennek okán nem árt ha a cégek odafigyelnek arra, hogy a munkásaik szervezete ellenálljon az új influenza vírusnak.  Mivel a H1N1 vírus akár egy tüsszentés által is terjedhet egyik emberről a másikra, ezért a szakorvosok arra figyelmeztetnek, hogy kerüljük a tömeget. Nos, egy nagyobb vállalatnál ezt kicsit nehéz lenne megoldani, azonban az egészségügyi maszkok használata komoly megelőzési lehetőség lehet. A vállalat székhelyén érdemes minél többször tisztítani a kilincseket és szellőztetni a termeket, és érdemes mindenkinek sűrűn kezet mosni. A legfontosabb pedig, hogy aki észleli önmagán az első tüneteket (láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hidegrázás) az keresse fel orvosát és ha utána teheti, inkább maradjon otthon, mintsem megfertőzze a kollégáit is.


A Szatmár.ro csapata is védekezik a sertésinfluenza ellen.
A Szatmár.ro csapat is védekezik a sertésinfluenza ellen


Természetesen ha ezekre rendszeresen gondot fordítunk még nem jelenti azt, hogy minket már nem támadhat meg a sertésinfluenza. Ahhoz, hogy teljesen védve legyünk a szervezetünk megerősítése elengedhetetlen. Különböző immunerősítő tabletták, gyógynövény-kivonatú teák, vitaminok (főleg C vitamin), nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása szinte kötelező a „védőburok” kialakításához. Emiatt azok a cégek, amelyek alkalmazottaiknak ebédet is kínálnak érdemes ha a menübe belecsempészik a nyers zöldséget és a gyümölcsöt is.  Természetesen sokan az oltás lehetőségét is számba veszik, ám mivel azok hatékonyságáról és mellékhatásairól még az orvosok között is annyi eltérő vélemény hangzik el, így nem csoda ha sokan elbizonytalanodnak.

Mégha olykor a Szatmár.ro is soknak tartja a H1N1 fertőzés körüli felhajtást, azért a vezetőség úgy véli: az alkalmazottak egészségének biztonságát –s ezáltal a hírportálunk folyamatos frissülését és interaktivitását – mindenképp meg kell tartani. A Szatmár.ro vezetősége a különböző lehetőségeket mérlegelve úgy döntött C vitamin és cink tartalmú tablettákkal szerel fel bennünket, és ilyen-olyan gyógynövény-kivonatú teakúrára „kötelez”. Úgyhogy rajtunk már nem fog ki semmiféle „disznófrász”.

Természetesen nem arra akarunk kilyukadni, hogy mi megtaláltuk a H1N1 elleni legjobb védekezési formát, egyszerűen csak törekszünk arra, hogy úgy az influenzától, és annak az újonnan „feltalált” változatától is mentesítsük szervezetünket, mi ugyanis egy percig sem szeretnénk hírek nélkül hagyni olvasóinkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: