2014-09-22 12:45:17• hírek • Kocsis Zoltán

Municípiumok közgyűlése pénteken Szatmárnémetiben

Szeptember 26-án, pénteken Szatmárnémeti ad otthont a Romániai Municípiumok Egyesülete közgyűlésének. Az eseményen az önkormányzatok vezetői és képviselői mellett részt vesznek a román kormány és parlament képviselői, valamint az Európai Unió két szakpolitikusa is.

A Romániai Municípiumok Egyesülete magába foglalja az ország 103 municípiumát, valamint Bukarest hat körzetét. Célja és feladata a tagok érdekeinek képviselete. Az érintett önkormányzatok képviselői mellett pénteken Szatmárnémetibe érkezik Eveline Huytebroeck korábbi belga miniszter, a Helyi Önkormányzatok a Fenntartható Fejlődésért igazgatósági tagja, valamint Carsten Rothballer klimatikus változásokért felelős biztos.

A mindössze két órát tartó közgyűlésen a tervek szerint elfogadják az igazgatótanács 2013 októbere és 2014 augusztusa közötti tevékenységéről készült jelentést és megvitatnak több, a közigazgatást érintő törvénykezési problémákat. Emellett kijelölik azokat a személyeket, akik az egyesületet képviselik majd a Régiók Bizottságában, valamint a Helyi és Regionális Hatóságok Kongresszusában.

A közgyűlésen együttműködési memorandumot ír alá a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az Észak-Erdélyi Electrica áramszolgáltatóval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: