2014-08-01 13:18:58• hírek • Kocsis Zoltán

Polgármesterdömping Szatmárnémetiben

A municípiumok legutóbbi közgyűlésén Victor Ponta kormányfő is jelen volt
A municípiumok legutóbbi közgyűlésén Victor Ponta kormányfő is jelen volt

Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt tíz évben összesen nem járt ennyi nagyváros polgármestere Szatmárnémetiben - ráadásul hivatalos látogatáson - , mint amennyi szeptemberben meglátogatja majd városunkat: 25-26-án itt tartják ugyanis a romániai municípiumok egyesületének közgyűlését.

„Remek külhoni kapcsolatainknak köszönhetően pedig több külföldi város polgármesterét is igyekszünk majd meghívni az eseményre. Úgy gondoljuk, ez remek alkalom arra, hogy megmutassuk magunkat a világnak, hogy Szatmárnémeti megmutassa, hol is tart, mennyit fejlődött az utóbbi években", mondta Dorel Coica polgármester.

A város első számú közméltósága elmondta, felajánlotta a Német Demokrata Fórumnak, a hagyományos Szatmáron Készült elnevezésű termékvásárát is szervezze erre a hétvégére, ez ugyanis még nagyobb bemutatkozási lehetőséget biztosítana a cégeknek.

Ezzel azonban még nem ér véget a protokolláris események sora szeptemberben: ebben a hónapban érkezik Szatmárnémetibe a német testvérváros, Wolfenbüttel küldöttsége, hogy megemlékezzenek a két város együttműködésének 40. évfordulójára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: