2008-11-09 16:23:49• hírek • Szatmar.ro

Most már tényleg a Dinamo vezet

A fővárosi egyesület sima, 3-0-ás győzelmet aratott a tíz mérkőzés óta veretlen Temesvár otthonában, így a szerzett pontok tekintetében is átvette a vezetést a bajnoki tabella élén.

Igazi rangadóra kerőlt sor a román labdarúgó bajnokság 14. fordulójában Temesváron, ahol a két listavezető csapat találkozott egymással: a hazai Temesvár szerezte az idei szezonban a legtöbb pontot, míg a Dinamo foglalta el a tabella első helyét. A látszólagos ellentmondás kulcsát a Temesvár hat pontos büntetése jelenti.

A találkozó esélyesének a hazai pályán szereplő Temesvár számított, amely a harmadik forduló óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban. A Dinamo eddig egyetlen, az európai kupákban szereplő csapatot sem tudott legyőzni, ráadásul rengeteg játékosa sérülés miatt nem léphetett pályára: Zicu, Bratu, Pulhac, Niculae, Diabate.

Ennek megfelelően a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, ám Karamyan pontatlannak bizonyult. A 12. percben aztán a lilák szlovák védője, Milos Brezinsky, az elmúlt fordulóhoz hasonlóan, ismét gólt szerzett és ezúttal is saját kapujába: Bostina végzett el egy szabadrúgást, ezt csúsztatta saját kapujába a légiós. A gól után mindent egy lapra feltéve támadott a Temesvár, de gólt nem tudott szerezni, mivel Bucur és Karamyan sem találtak célba. Az első félidő egy nagy Dinamo-lehetőséggel ért véget, amikor is Pantilimon egy elképesztő reflex-mozdulattal tisztázott Miranda előtt.

A második félidő elején tovább rohamozott a Temesvár, ám a védelem megingásai sok gondot okozott, az egyik ilyen szituációnál pedig a rutinos Danciulescu kettőre növelte csapata előnyét. A gólt követően a bánságiak behoztak két újabb csatárt, Dorin Gogát és Winston Parksot, de gólt ismét csak a vendégek szereztek Andrei Cristea révén. Ezzel is dőlt a mérkőzés, az utolsó percekban már csak Bostina és Ropotan kiállításai borzolták a kedélyeket. Két értelmetlen kiállítás a világ normálisabb részein minimum egy fejmosást vonna maga után. Ezzel szemben nálunk dícséret jár érte. „Intelligensek voltak a fiúk, hogy kiállíttatták magukat, mert így a kupameccset hagyják ki és játszhatnak az Urziceni ellen a következő fordulóban", nyilatkozta a fővárosiak egyik előljárója.

A már említett Urziceni szintén egy győzelemmel hangolhat a piros-fehérek elleni összecsapásra. A Dan Petrescu által edzett gárda a Galacot fogadta és egy gól nélküli első félidő után egy viharos négy perc alatt eldőlt a találkozó: az 51. percben a vendégek Pena góljával megszerezték a vezetést, ám az 55. percben már a hazaiak vezettek, köszönhetően Paduretu és Balan találatainak. A végén Danalache adta meg a kegyelemdöfést.

A Craiova könnyedén nyert Buzauban, míg az Argesnek a Farul nem okozott komolyabb gondot. A Szászmedgyes Boaru találatával múlta fölül a Iasit, míg a Pandurii és a Beszterce öt perc alatt elintézték a találkozót: az első minutumban Silvasan révén a vendégek szereztek vezetést, amit Raskovics az ötödikben egalizált.

Eredmények:
Buzau - Craiova 0-2
gólok: Wobay (2.), Dina (69.)

Urziceni - Galac 3-1
gólok: Paduretu (54.), Balan (55.), Danalache (75.) illetve Pena (51.)

Szászmedgyes - Iasi 1-0
gól: Boaru (50.)

Pandurii - Beszterce 1-1
gólok: Raskovics (5.), illetve Silvasan (1.)

Arges - Farul 3-0
gólok: Stan (8), Nastasie (66.), Balasa (79.)

Temesvár - Dinamo 0-3
gólok: Brezinsky (12. öngól), Danciulescu (51.), Andrei Cristea (69.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: