2010-12-27 16:30:14• hírek • Szatmar.ro

Amikor a bíró gólt szerez

Szurkolói berkekben gyakori „szakkifejezésnek" számít, hogy a bíró ennek vagy annak a csapatnak fújt. Nem ritkán az is el szokott hangozni, hogy az illető játékvezető „épp hogy gólt nem rúgott" a defavorizáltnak tűnő csapat ellen. Pedig erre is akadt már példa a nemzetközi labdarúgás történelmében.

A török élvonalbeli bajnokság 1986-87-es idényében, az Ankaragücü - Besiktas fővári rangadón esett meg a nem mindennapi esemény: a játékvezető gólt szerzett. Mindez ráadásul 0-0-ás állásnál, a 90. percben! Egy hazai szöglet után egy kapu előtt keresztbe ellőtt labda mellkason találta a játékvezetőt, akiről a hálóba pattant a labda. Mivel játékvezető ugyanolyan tartozéka a pályának, mint a szögletzászló vagy a kapufa, a gól teljes mértékben szabályos volt.

A sors furcsa fintora, hogy amennyiben az a találkozó döntetlenre végződik, akkor a Besiktas megnyerte volna a bajnokságot! A szezon végén a „sasok" ugyanis egy ponttal végeztek a nagy rivális Galatasaray mögött, de sokkal jobb volt a gólkülönbségük...Igaz, az eset még szeptemberben történt, így a „fekete-fehéreknek" bőven lett volna idejük ledolgozni a kieső egy pontot.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: