2010-12-17 12:03:40• hírek • Kocsis Zoltán

Rosina gyönyörű, Pogrebnyak mázlista gólja

A csütörtöki játéknappal véget ért a labdarúgó Európa-liga idei küzdelemsorozata, a tizenkét mérkőzésen összesen 25 gól született. Közülük több is igen mutatósra sikeredett, ezek közül a két legszebbet mutatjuk meg önöknek. Na meg a kétségtelenül legszerencsésebbet!

Érdekes módon a két legesztétikusabb találat egyaránt a G csoportban született és mindkettő az adott találkozó második gólja volt.

Brüsszelben a győzelmi kényszerben pályára lépő Anderlecht a már kiesett Hajduk Split együttesét fogadta és de Sutter valamint Suarez góljaival könnyedén nyert is. A 41. percben az argentin Matias Suarez találata igen mutatósra sikeredett: egy szóló után egy parádés mozdulattal csavart külsővel a hosszú sarokba.



A csoport másik találkozóján az AEK Athénnek szintén nyernie kellett volna a Zenit Szentpétervár ellen, ám az oroszok ragaszkodtak százszázalékos mérlegükhöz és 3-0-ra nyertek is. A 67. percben a vendégek olasz légiósa, Alessandro Rosina előbb egy mutatós táncot produkált Nikosz Karabelasz előtt majd éles szögből a kapu hosszú sarkába emelt.



A szép gólok után pedig jöjjenek a sok gólok: a Stuttgart egy ötöst rúgott az Odensének, amiből Cirpian Marica és Pavel Pogrebnyak is magára vállalt egyet-egyet. Utóbbi ritkán látható szerencsésre sikeredett, mivel Anders Möller Christensen még időben becsúszott és ki is rúgta a labdát a gólvonal elől.... a többit tekintsd meg a alábbi videón 3.33-tól.



A mérkőzésnél maradva említjük meg, hogy ez volt a dánok veterán védőjének, Thomas Helvegnek az utolsó profi meccse. A 39 esztendős jobb oldali védő 108 alkalommal szerepelt a dán válogatottban, klubszinten pedig megfordult az olasz Udinese és Inter, az angol Ipwich Town és a német Mönchengladbach színeiben. Legnagyobb sikereit a szintén olasz Milanban érte el, amelynek színeiben bajnokságot, Olasz Kupát és Bajnokok Ligáját is nyert.

Ha már itt tartunk, említsük meg Fabio Celestini nevét is: a Lausanne 35 éves svájci védője a szerdai, Palermo elleni EL-meccsen fejezte be profi pályafutását. A Marseille, a Levante és a Getafe korábbi játékosa 35-ször szerepelt a svájci válogatottban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: