2009-10-20 16:56:26• hírek • Ferenczi Noémi

Modern sportlétesítmény a Német Líceumban

Egy modern sportkomplexum létrehozását tervezi a szatmárnémeti önkormányzat, a Johann Ettinger Elméleti Líceum és egy magáncég. A létesítmény a német líceum udvarán kapna helyet - állapodott meg a témában kedden délután Kereskényi Gábor alpolgármester és Reiz Mária, a líceum igazgatója.

A komplexum egy műfüves futballpályát, egy salakos teniszpályát, valamint egy aszfalt-bevonatú kosárlabdapályát foglal magában. A beruházás értéke 80-100 ezer euró körüli és a tervek szerint idén december 15-ig készül el. A létesítmény villanyvilágítással is el lesz látva, ugyanakkor a hideg időszakban fedett lesz, mivel egy preszosztatikus ballon veszi majd körül.

„Fokozott figyelmet szentelünk a fiatal nemzedék egészséges fejlődéséért, ezért a városi önkormányzat támogatja az sportlétesítmények létrehozását a tanintézményekben" - hangsúlyozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor alpolgármester. Különösen fontos, hogy egy olyan oktatási színvonalú középiskolában, mint a német líceum, a diákok európai feltételek mellett tarthassanak testnevelés órát és sportolhassanak, jelenleg ugyanis az intézménynek nincs megfelelő tornaterme - tette hozzá az alpolgármester.

A komplexumot az átadást követően hétköznap 8 és 16 óra között a tanintézmény ingyenesen használhatja, 16 és 22 óra között, valamint hétvégeken a beruházó rendelkezhet vele, tehát a diákokon kívül valószínűleg több sportszerető szatmári is igénybe fogja venni.


Sportsátor alatt tartják majd a tornaórákat
Sportsátor alatt tartják majd a tornaórákat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: