2008-01-24 20:40:24• hírek • Szatmar.ro

Uszoda épül Szatmárnémetiben

 Országszerte 10 nagy méretű uszodát építenek központi költségvetésből, egyike városunkban lesz.

 

Borbély László területfejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter a csütörtöki látogatása során elmondta, Szatmárnémetiben is építenek egy nagy méretű uszodát.

 

Országszerte 10 településen, 20 kisebb és 40 nagyobb méretű medence kiépítését tervezik, amelyet központi költségvetésből finanszíroznak. 

Az úszómedencéket azonos típusterv alapján készítik. –magyarázta a miniszter. Továbbá azt is hozzátette, körülbelül február közepére véglegesítik a terveket, és ennek értelmében már áprilisban meg lehet kezdeni a versenytárgyalás meghirdetetést. Ha a terveket az elképzelések szerint tudják megvalósítani, akkor legkésőbb jövő év közepéig elkészülhet Szatmárnémetiben az úszoda.

Ezen kívül a jövőben 180 ANL lakás felépítését tervezik a megyénkbe, amiből 34 lakrész Szatmárnémetiben lesz. A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy több olyan család van, akit kilakoltatnak az államosított lakásokból, viszont kidolgoztak egy programot, hogy hogyan pályázhatnak újabb otthonra.

Az idén a falusi infrastruktúra fejlesztésére szintén nagy hangsúlyt fektetnek, illetve egy regionális fejlesztési program is beindult, amelyre városunk is két pályázattal készül. Románia az infrastruktúra, turizmus, tanügy fejlesztésére 4,4 milliárd eurót tud lekérni a következő hét évben, és Szatmárnémetinek is megvan a lehetősége hogy pályázzon. - magyarázta Borbély László miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: