2010-04-07 00:05:35• hírek • Szatmar.ro

Messi röpíti a Barcelonát

Messi négyet vágott az Arsenalnak
Messi négyet vágott az Arsenalnak

A kis argentin négy góllal intézte el az Arsenalt, az Inter Moszkvában is nyert.

Kedd este már a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseire került sor, a két találkozó hősei pedig egy holland és egy argentin volt. Előző, azaz Wesley Sneijder továbblőtte az Intert a CSZKA Moszkva otthonában, míg Lionel Messi mesés négyest vágott az Arsenal hálójába.

Az időeltolódás miatt Moszkvában nyitottak előbb a csapatok, pontosabban Kejszuke Honda, ő okozta ugyanis az első riadalmat a kapuk előtt. Sokat nem kellett várni a gólra sem, ám a hazai szurkolók legnagyobb bánatára ez a CSZKA kapujába esett: a 6. percben Sneijder 21 méterről, a sorfal alatt lőtte el a lasztit, amelyet a meglepett Akinfejev nem tudott hárítani. Ezzel már kettőre nőtt az Inter előnye, aminek következtében megengedhették maguknak azt a luxust, hogy kissé visszaálljanak. A CSZKA próbálkozott is becsülettel, Honda szabadrúgásból, Necid és Dzagojev pedig akcióból veszélyeztetett, ám nem találtak be, mint ahogy a másik kapu előtt egy kontra végén Milito sem.

A második félidő is egy hazai kísérlettel, Necid lehetőségével kezdődött, ám alig öt perccel később megpecsételődni látszott az oroszok sorsa, amikor Odiah megkapta második sárgáját. A moszkvaiak ennek ellenére hajtottak becsülettel, Gonzalez és Necid is tesztelte Julio Cezart, aki állta is a sarat. Az utolsó húsz percre aztán elfogyott a hazaiak ereje, az olaszok pedig kényelmesen támadgatva múlatták az időt, Milito pedig ismét növelhette volna csapata előnyét. Ezt azonban nem tette meg, ennek ellenére az Inter 2003 után bejutott az elődöntőbe, ráadásul 2007 óta első olaszként. Akkor a Milan meg is nyerte a sorozatot.


Inter Moszkvában is legyőzte a CSZKA-t fotó: inter.it
Inter Moszkvában is legyőzte a CSZKA-t fotó: inter.it


Három héttel ezelőtt, amikor a Barcelona 4-0-ra legyőzte a Stuttgartot, azt írtuk, hogy a Nou Campban csak a Barca létezett, semmi más. Nos, az Arsenal elleni negyeddöntő után ezt úgy módosíthatnánk, hogy Messi és más semmi. Ám ez így nem lenne igaz. Legalábbis bizonyos értelemben nem.

A sérülésektől megtépázott Arsenal (Fabregas, van Percie, Arsavin, Gallas, Djourou) csak a csodában bízhatott, ha le akarta dolgozni az első meccs 2-2-es eredménye okozta hátrányát. Ám Arsene Wenger fiai, bár a Barcelona hatalmas fölényben kezdett, hajlandóak is voltak tenni érte és a 18. percben Walcott nem túl jó beadásából Bendtner révén megszerezték a vezetést. Meglepetés volt ez a javából, ám a katalán futballistákat nem ejtette kétségbe, Messi pedig három perc múlva 18 méteres lövést akasztott Almunia hálójába. A londoniak spanyol portása ekkor még nem is sejtette, hogy ez csak egy négy felvonásos mű első része volt, amiből a kis argentin még a szünet előtt további kettőt is bemutatott: előbb Pedro visszapasszolt labdáját vágta a léc alá, majd Keita indítása után emelt a hálóba.

A második félidő jóval eseménytelenebbül zajlott, jó ideig csak Bendtner két helyzete okozott némi izgalmat, ám a dán elől előbb Milito, majd a kapufa mentett - igaz, utóbbi esetben lesről indult az ék. A Barcelona kisajátította a labdát, sokszor percekig teljesen eldugta, lenyűgöző passzjátékát nézve pedig az volt az ember érzése, hogy a Harlem Globetrotters labdarúgó verziójának előadóit csodálja. Egy olyan együttesét, amely azonban az eredményt sem veszi félvállról. Erre pedig ismét Messi szolgáltatott bizonyítékkal, amikor a 88. percben megszerezte negyedik gólját is. Ezzel pedig olyan nagyságok közé iratkozott fel, mint Marco van Basten, Simone Inzaghi, Dado Prso és Andrij Sevcsenko. Igaz, egyikőjük sem negyeddöntőben osztotta ki a maga négyesét a BL-ben.

Hogy a Barcelonában nem csak Messi érdemel csodálatot, arra pedig remek bizonyíték a 70-75%-nyi labdabirtoklási arány egy labdabiztosnak tartott Arsenallal szemben...

A két keddi eredmény mellesleg azt is jelenti, hogy az elődöntőben az Inter és a Barcelona csap össze az egyik ágon. A dolog pikantériája, hogy a két csapat már a csoportküzdelmek során is találkozott egymással. Érdekesség, hogy a másik ágon is összejöhet egy hasonló párosítás, amennyiben a Bayern München megtartja 2-1-es előnyét a Manchester United otthonában, a Bordeaux pedig odahaza ledolgozza 3-1-es hátrányát a Lyonnal szemben. Egyiküknek sem lesz könnyű dolga.

Eredmények (összetettben):
CSZKA Moszkva - Inter 0-1 (0-2)
gól: Sneijder (6.)

Barcelona - Arsenal 4-1 (6-3)
gólok: Messi (21., 37., 42., 88.) illetve Bendtner (18.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: