2010-04-06 11:59:59• hírek • MTI

Megtizedelt csapatok csatája a Nou Campban

Kedden két visszavágóval - az Arsenal barcelonai és az Internazionale moszkvai vendégjátékával - folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője.

A címvédő katalánok, valamint a vendég londoniak is sérülésektől és eltiltásoktól megtizedelve készülnek összecsapásukra, így a szakértők szerint mindkét oldalon esélyt, sőt főszerepet kaphat egy-egy fiatal sztárígéret, Bojan Krkic, illetve Theo Walcott.

A múlt szerdai, angliai 2-2 után Arsene Wenger elvesztette csapatkapitányát, a spanyol Cesc Fabregast, aki szárkapocscsont-törést szenvedett, továbbá a francia William Gallast és az orosz Andrej Arsavint is, akik szintén megsérültek. És ha ez nem lenne elég, Robin van Percie, Aaron Ramsey, Kieron Gibbs, Johan Djourou és Alex Song sem áll Arsene Wenger rendelkezésére. A jelek arra utalnak, hogy az első meccsen csak a második félidőben becserélt, 21 esztendős Walcott - aki a hazaiak első gólját szerezte - ezúttal már az első perctől a pályán lesz. Az Ágyúsoknak ugyanis győzniük kell, vagy sok - négynél több - gólt hozó döntetlent kell elérniük a továbbjutáshoz.

A másik oldalon Pep Guardiola nem számíthat a védelem két oszlopára, az egyformán eltiltását töltő Carles Puyolra és
Gerard Pique-re, valamint az első meccs mindkét Barca-gólját szerző svéd Zlatan Ibrahimovicra, aki kisebb izomhúzódással bajlódik. Az Athletic Bilbao elleni, 4-1-re megnyert szombati bajnokin a 19 éves Krkic helyettesítette a skandináv támadót, mégpedig nem is akárhogyan: kétszer is bevette az ellenfél kapuját.

"Mindig eredményes, amikor csatárposzton szerepeltetem, és mindig felnő a feladathoz" - mondta róla Guardiola, hozzátéve ugyanakkor, hogy a játékos még fiatal, és sokat kell tanulnia.

A Barcelonára szombaton hazai szuperrangadó vár a Real Madrid otthonában, de a szakvezető világossá tette, mi élvez számukra prioritást.

"A keddi az év legfontosabb mérkőzése. Fontosabb, mint a Bernabeu stadionbeli" - fogalmazott.


Krkicre fontos feladat várhat
Krkicre fontos feladat várhat


A másik keddi összecsapást Moszkvában, műfüvön rendezik, s a vendég Inter mindig magabiztos vezetőedzője, José Mourinho ezúttal is azt mondja: csapatának gyerekjáték lesz alkalmazkodni a szokatlan körülményekhez, és simán elbúcsúztatja a házigazda CSZKA-t.

Az olaszok sovány, egygólos előnnyel utaznak az orosz fővárosba annak nyomán, hogy Igor Akinfejev, az oroszok kapusa bravúros teljesítményt nyújtott a múlt heti első találkozón. Biztató lehet a vendégek számára az is, hogy minden játékos bevethető.

Bár a hazaiaknál eltiltás miatt több alapember is hiányozni fog, bizonyára motiválja őket, hogy a moszkvai lehet az első orosz gárda, amely bejut a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Ráadásul a helyi futballisták mélyen hiszik, hogy a műfű "12. emberként" őket fogja segíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: