2009-12-22 10:13:56• hírek • Szatmar.ro

Messi a FIFA-gálán is tarolt

Cristiano Ronaldo nyerte az első ízben meghirdetett Puskás Ferenc-díjat.

Nem született meglepetés a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi gáláján, ahol az esélyeknek megfelelően Lionel Messi kapta az Év Játékosa díjat.

A kis argentin diadala több szempontból is borítékolható volt: egyrészt már megkapta a France Footballtól az Aranylabdát, márpedig utoljára 2004-ben fordult az elő, hogy a két elismerést nem ugyanaz a labdarúgó kapta. (Akkor a franciák díját Andrij Sevcsenko, a FIFA-ét Ronaldinho kapta meg.) Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a mindössze 22 esztendős Messi vezéregyénisége volt annak a Barcelonának, amely az idén minden megnyerhető trófeát - spanyol bajnokság, Spanyol Kupa, spanyol Szuperkupa, Bajnokok Ligája, Európai Szuperkupa, Klubvilágbajnokság - megnyert. Csak két adat, ami a 43-szor argentin válogatott szerepét reprezentálja: az idei naptári évben 22 gólt szerzett bajnokin és betalált a BL-döntőjében is.

A FIFA első ízben hirdette meg a Puskás Ferenc-díjat, amelyet a magyar legendára emlékezve az év legszebb góljának szerzője kap meg. Az első díjazott a tavalyi Év Játékosa, Cristiano Ronaldo lett, aki a gólját tavasszal a Manchester United színeiben a Porto ellen szerezte. A szerző szubjektív véleménye szerint a Franz Beckenbauer által vezetett szakmai zsűri kicsit a „névnek" is adta a díjat...



Cristiano Ronaldo gólja


Kihirdették továbbá az Év Női Játékosa díját is, amely címet sorrendben negyedszer a brazil Marta kapott meg. Az idén nyáron, hosszú betegség után elhunyt Sir Bobby Robson posztumusz Fair-Play díjat kapott.

Meghirdette továbbá az év legjobb csapatát a hivatásos labdarúgók nemzetközi szakszervezete, a FIFPro is, amely az Iker Casillas - Dani Alves, John Terry, Nemanja Vidics, Patrice Evra - Xavi, Andrés Iniesta, Steven Gerrard - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo - Fernando Torres összeállításban pompázhatna.

Az Év Játékosa díj helyezettjei:
1. Lionel Messi - Barcelona, argentin
2. Cristiano Ronaldo - Manchester United/ Real Madrid, portugál
3. Xavi Hernandez - Barcelona, spanyol
4. Kaka - Milan/Real Madrid, brazil
5. Andres Iniesta - Barcelona, spanyol


Nézd meg a tíz legszebbnek talált találatot:


Nézd meg az "évszázad gólját", amelyet Puskás Ferenc 1953 november 25.-én az "évszázad mérkőzésének" nevezett Anglia-Magyarország meccsen szerzett, melyet a magyarok 6-3-ra nyertek, hatalmas szenzációs keltve.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: