2009-01-13 13:12:11• hírek • Szatmar.ro

Cristiano Ronaldo az Év Játékosa

Az Aranylabda után a FIFA díját is a portugál szélső kapta meg.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő este a zürichi Operaházban átadta a 2008-as év legjobb játékosának járó díjat, melyet Cristiano Ronaldo kapott meg.

A.szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai által leadott voksok alapján Ronaldo az argentin Lionel Messit és a spanyol Fernando Torrest előzte meg a szavazáson, teljes volt tehát a latin játékosok dominanciája. (Érdekes, hogy a díj 1991 óta íródó történelmében mindössze a német Lothar Matthaus, a holland Marco van Basten és a libériai George Weah részesült nem latinként e kitüntetésben.) A Manchester United szélsőjének sikere egyáltalán nem volt meglepetés, mivel 2004 óta ugyanaz a játékos nyerte az Aranylabdát és a FIFA Év Játékosa díjat. Öt évvel ezelőtt az előzőt Andrij Sevcsenko, utóbbit Ronaldinho hódította el.

A nőknél immár harmadszor a brazil Marta bizonyult az év legjobbjának, megelőzve a német Birgit Prinzet és honfitársát, Cristinét.

A FIFA különdíjban részesítette a Palesztin Labdarúgó Szövetséget, mert az ország válogatottja idén októberben első alkalommal szerepelt hazai pályán, míg az örmény és a török szövetség azért kapott fairplay díjat, mert a két ország közötti feszült viszony ellenére barátságos mérkőzést játszott egymás ellen.

A szavazás végeredménye:
Férfiak:

1. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United) 935 pont
2. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 678
3. Fernando Torres (spanyol, Liverpool) 203
4. Kaká (brazil, Milan) 183
5. Xavi (spanyol, Barcelona) 155

Nők:
1. Marta (brazil, Umea)
2. Birgit Prinz (német, Frankfurt)
3. Cristine (brazil, Corinthians)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: