2011-01-20 10:35:07• hírek • Póti Orsolya

Mesét olvastak fel az ovisoknak

A Szatmár Megyei Könyvtár és a „Szülők a gyerekekért" Egyesület csütörtök délelőtt kulturális programot szervezett a város óvódásainak. A rendezvény az „Egységben és aktívan a közösségért" projekt keretében valósulhatott meg.

Január 20-án, csütörtök reggel a Megyei Könyvtár két könyvkölcsönzőjébe gyűltek a „Dumbrava Minunata" Óvoda, a „Voinicelul" Óvoda, a „Hám János", a „14 Mai" és 11. számú óvoda apróságai, akik meséket hallgattak önkéntes diákok felolvasásában.

A programot a „Szülők a gyermekekért" Egyesület szervezte a Megyei Könyvtár közreműködésével, ugyanis a szervezet és az intézmény között korábban partnerségi megállapodás jött létre, amely során az „Egységben és aktívan a közösségért" projekt keretében különböző kulturális rendezvényeket szerveznek. A rendezvény házigazdái a felolvasás mellett közel kilencven gyereknek készültek kiállítással, szórakoztató powerpointos bemutatóval és egyéb meglepetésekkel.

Marcela Papici, a „Szülők a gyerekekért" Egyesület elnöke elmondta, a szervezet az oktatási tevékenységeket támogatja az óvodákban, valamint pártfogolja a gyerekek érdekeit. Célja, hogy kulturális programok segítségével minőségileg fejlessze és hatékonyabbá tegye az oktatást, különösen a tanórák, illetve a tanintézmények keretein kívül.

A csütörtöki program célja elsősorban a mese-felolvasás népszerűsítése, a meséskönyvek fontosságának ismertetése volt. - fejtett ki Leontina Ghit, a „Dumbrava Minunata" Óvoda igazgatónője.


Közel kilencven óvodást fogadott a Megyei Könyvtár
Közel kilencven óvodást fogadott a Megyei Könyvtár


Gimnazista diákok olvastak fel meséket
Gimnazista diákok olvastak fel meséket



Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: