2010-10-31 16:51:17• hírek • Szatmár.ro

Mesét olvasott a polgármester

Szombaton délelőtt az olvasást népszerűsítették az óvodások körében, a szatmári művelődési házban tartott rendezvényen Ilyés Gyula is olvasott a kicsiknek.

A szatmárnémeti „Dumbrava Minunata" óvoda Szülők a gyermekekért szülőbizottsága egy nagyszabású projekt vezetőjeként az elmúlt hónapokban ám János német és magyar tannyelvű óvoda, 11 -es  szatmárnémeti óvoda, 14 Mai szatmárnémeti óvoda, Mondiala szatmárnémeti óvoda, Voinicelul szatmárnémeti óvoda és a Szilágy megyei 2-es számú szilágycsehi óvoda közreműködésével számtalan hasznos programot szervezett a kicsiknek.

Nagyszabású közös délelőttjükre pedig szombaton délelőtt került sor a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A jótékonysági bazárt is magába foglaló programoknak az olvasás megszerettetése volt a fő célja. Minden ovinak megvolt a maga kis mesekuckója, valamint a bazárhoz szükséges standja is.

A Hám János Óvoda gyerkőcei számára Rappert Gábor színművész a kedvenc gyermekkori meséjét hozta el Benedek Elektől, de a kicsik nagy érdeklődéssel hallgatták Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármesterének felolvasott meséjét is.

„Nagyon jó dolog, ha a hozzátartozók sokat olvassanak a gyerekeknek, és a kicsik nem csak a televíziót bámulják. Az is fontos, hogy a kicsik már zsenge korban a mesék által megismerjék saját irodalmunkat, a magyar meseirodalom legszebbjeit" - mondta el portálunknak Lieb Andrea, a Hám János Óvoda igazgatónője.

A meseolvasás mellett, az őszi bazáron ugyanakkor az ovisok által készített ajándéktárgyak közül válogathattak a művelődési házba látogatók. Az apró díszekért nem kellett fizetni, viszont adományokat lehetett felajánlani a standoknál.

Mint megtudtuk a jótékonysági őszi bazár adományainak felét az óvodák könyvtárainak bővítésére használják fel, a másik feléből azonban az árvízkárosult moldovai gyerekek óvodái számára küldenek könyveket a projektben résztvevő intézmények.


Több közszereplő is mesét olvasott a gyerekeknek
Többen is mesét olvastak a gyerekeknek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: