2009-06-10 17:18:30• hírek • Parajdi Andrea

Területfejlesztési stratégia készül

Készíti Szabolcs Szatmár Bereg megye a hosszútávú területfejlesztési stratégiáját, amelynek összeállítása során Szatmár megyével is egyeztetéseket folytat.

Szerdán egy több fős delegáció érkezett Szabolcs Szatmár Bereg megyéből Szatmár megyébe, hogy a helyi szakemberekkel, és a határokhoz közel fekvő települések polgármesterivel egyeztessen a készülő területfejlesztési stratégiájáról. A magyarországi procedúrák értelmében, minden olyan megyének, amely területfejlesztési stratégiát állít össze, kötelezően egyeztetnie kell a környező megyékkel, még ha az egy másik országban található is.

-Közösen egy véleményt kell formálnunk azokról a témákról, amelyek mindkét térséget érintik: ilyen a gyorsforgalmi út, vagy a határon átnyúló úthálózatok és vasúthálózatok kérdésköre. Fontos, hogy azonos elképzeléseink legyenek, a közös gondolkodás elengedhetetlen most, hogy Romániai is mihamarabb csatlakozni akar a Schengeni övezethez-nyilatkozta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.


Helyiekkel egyeztettek a Szabolcs Szatmár Bereg megyei területfejlesztők
Helyiekkel egyeztettek a Szabolcs Szatmár Bereg megyei területfejlesztők


A Szabolcs Szatmár Bereg megyei területfejlesztők bemutatták az eddig elkészített munkáikat, illetve a társadalom, mezőgazdaság, gazdaság, közlekedés és turizmus terén elvégzett felméréseiket. Mint mondták Szatmárnémetinek azért van nagy szerepe a régióban, mivel Szabolcs Szatmár Bereg megye nagy városai leginkább nyugaton helyezkednek el, keletre főként tízezer lélekszám alatti városok vannak.

 

A delegáció által bemutatott dokumentumok a helyi szakembereknek is példaként szolgálhatnak, amennyiben egyszer Szatmár megye számára is lehetővé válik egy területfejlesztési stratégia elkészítése. Annak ellenére, hogy egy ilyen terv megfelelő irányt és ütemet szab a fejlesztéseknek, minálunk nincs lehetőség az elkészítésére. -A legnagyobb probléma, hogy több millió eurót igényel egy komoly terv kidolgozása, éppen ezért már benyújtottunk egy projektet, amellyel pénzt akarunk szerezni egy ilyen munka megfinanszírozására. Ha megnyerjük, mi is hozzálátunk - tájékoztatott a tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: