2006-09-20 15:56:41• hírek • Szatmar.ro

Összehangolt területfejlesztés

 Európai fejlesztési alapok a kommunizmus idejéből ránk maradt lakásállomány rehabilitációjára.

A nemrég csatlakozott, valamint az újonnan csatlakozó volt szocialista országoknak elkülönített FEDER (európai regionális fejlesztési) alapokat, melyek a kommunizmus idejéből ránk maradt lakásállomány rehabilitációját célozzák meg hathatósan, kell felhasználni - hangsúlyozta szeptember 19-én Borbély László középítkezéssel és területrendezéssel megbízott miniszter Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának (UNECE) genfi ülésén, ahol a lakhatási politikákat tárgyaló ülés elnökségét biztosította.

A lakhatási politikákat tárgyaló ülésen Európa területfejlesztési, valamint építészeti miniszterei hathatós városfejlesztésről, a hátrányos helyzetű lakónegyedekkel kapcsolatos problémákról, a kelet-európai országok lakóházállományának menedzsmentjéről, azok rehabilitálásáról, aktuális lakáspolitikákról tanácskoztak.

Az ülésen Borbély László ismertette a Középítkezési és Területrendezési Minisztérium programjait, többek közt azokat, melyek a lakóházak hőszigetelését, valamint szerkezeti megerősítését célozzák meg.

Fontos, hogy területfejlesztés terén összehangoljuk a nemzeti, fejlesztési koncepciókat, épp ezért Románia még a csatlakozás előtt elkészíti a Középítkezési és Területrendezési Minisztérium hatáskörébe tartózó Országos Területfejlesztési Koncepciót- emelte ki Borbély László.

Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának (UNECE) genfi ülésén a területfejlesztési, valamint építészeti miniszterek határozatot fogadtak el, amiben a jelenlegi lakáspolitikákkal kapcsolatos problémákat valamint az ezzel kapcsolatos teendők legfontosabb irányvonalait rögzítették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: