2019-07-14 16:39:52• hírek • Nagy Tímea

Megtalálta a helyi rendőrség az illegális fakivágókat a 16-os negyedben

Megtalálta a helyi rendőrség azt a párt, aki illegálisan vágta ki a "rossz" helyen nőtt fát a 16-os negyedben.

Előzetes információink alapján kézre kerítették az önkényes "kertészeket", akik úgy döntöttek, megtizedelik a növényzetet az Astronautilor utcában. Úgy hírlett, azért vetettek véget a vegetáció sorsának, mert zavarta őket, hogy összepiszkolja az ott parkoló autókat.

 

A helyi rendőrség gyorsan felgöngyölítette az ügyet, hiszen egy környékbeli lakó videón rögzítette az eseményeket, és a felvétel felkerült a közösségi média felületekre is. A személyek felismerhetőek voltak és nem is titkolták kilétüket, hiszen fényes nappal fogtak az akcióba.

 

A "16-osban", egy lakó szerint, amúgy is mindennaposak a viták a "túl sok zöld" miatt. A környezetbarátak még többet ültetnének, azok pedig, akik lakásához vagy parkolóhelyéhez túl közel vannak a fásszárúak, szabadulnának tőlük. A lakóközösségek általában nem beszélik meg az ilyen eseteket, és egy-egy önkényes kivágást követően hetekig zúgolódik a szomszédság.

 

 

Ebben az esetben azonban a rendőrség szemfüles volt, és példát statuált a szabályszegőkkel szemben. Meg nem erősített forrásaink alapján a hivatalos szervek 500 lejre büntették a férfit, a feleségét pedig megróvásban részesítették. A pár arra hivatkozott, nem tudták, hogy engedélyt kell kérni az önkormányzattól a "parkrendezéshez".

 

Érdemes tudni, hogy nem csak a kivágáshoz, hanem az ültetéshez is írásbeli engedélyre van szükség, ami a közterületeket illeti. Ezért a polgármesteri hivatal 11-es irodájának munkatársaihoz fordulhatnak - osztotta meg szerkesztőségünkkel Szénási Angéla, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának kertészmérnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: