2009-08-26 16:07:02• hírek • Ferenczi Noémi

Megkezdődött a Decebal híd javítása

Szerdán reggel megkezdődtek a Decebal híd javítási munkálatai. Egyelőre két sávot zártak le a kivitelező cég munkatársai, ami elég nagy fennakadást okozott a Decebal hídon. A munkálatokat szeptember elejére kellene befejezzék.

Eredetileg hétfőtől kellett volna lezárják a Decebal híd két sávját a javítási munkálatokkal megbízott cég munkatársai, azonban csak szerda reggeltől kellett félpályás útlezárással küszködniük az autóval közlekedőknek.

lyés Gyula sajtótájékoztató keretében elmondta, a Decebal híd a mai napig nem volt átadva, ugyanis a munkálatok befejeztével nem készítették el megfelelően a dilatációs réseket. A dilatáció a híd elemei között lévő speciális fém illeszték, amely a hőtágulásból fakadó mozgásokat kiegyenlíti. Ezeket a munkálatokat a körülbelül tíz évvel ezelőtti aszfaltozáskor sem végeztek el. Ennek egyik oka lehet, hogy ezeket a munkálatokat csak speciálisan felszerelt cégek hatjhatják végre.

A Decebal híd javításával, csak úgy mint a Golescu híd munkálataival, szintén a Vegyépszert bízta meg az önkormányzat. A szerződéskötés egyszerre történt mindkét munkálatra.  A Golescu híd többszöri újraaszfaltozásával kapcsolatban Ilyés megjegyezte, azóta új vezetősége van a cégnek és reméli, a Decebal híddal nem lesznek hasonló problémák. Ezekre a munkálatokra szintén garanciát vállal a kivitelező. Amennyiben minden a megfelelő ütemben történik, szeptember elején sor kerülhet a húsz évvel ezelőtt felépített híd műszaki átadására - tette hozzá Ilyés.

A félpályás hídlezásár igen nagy fennakadást okozott nem csak a Decebal de a Golescu hídon is, hiszen sokan inkább kerülőútat választottak, azért hogy ne kelljen az útszűkületnél torlodniuk. A szerda délutáni órákban már rendőr irányította a forgalmat a fontosabb csomópontoknál.


Hosszú sorok kígyóztak mindkét szatmárnémeti híd lábánál
Hosszú sorok kígyóztak mindkét szatmárnémeti híd lábánál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: