2009-06-04 12:27:05• hírek • Parajdi Andrea

Minőségi aszfaltréteg kerül a Golescu hídra

Vélhetően június végén lezárulnak a Golescu hídon zajló munkálatok. A magyarországi Vegyépszer Rt. képviselőjétől megtudtuk a legjobb minőségű BAP 16-os hídaszfalttal végzik a javításokat. A vállalat mintákat vett a korábban használt aszfaltrétegekből, hogy kiderítse mi okozza a folyamatosan kialakuló kátyúkat.

Május közepén kezdtek hozzá a Golescu híd aszfaltjának kijavításához. A munkálatok több fázisban zajlanak, elsőként a járdák mentén húzódó két szélső sávot zárták le. A Vegyépszer Rt. képviselőjének tájékoztatása szerint az említett sávokon teljesen felmarták az aszfaltot, hogy a vízszigetelést is tudják megoldani.

Mint megtudtuk a hét folyamán elkészülnek ezekkel a munkálatokkal. A jövő héten pedig mind a két szélső sávot teljesen újraaszfaltozzák. Ezt követően, vagyis június közepén megnyitják a szélső sávokat és lezárják a két belsőt. Értesüléseink szerint a két belső sávon részlegesen marják fel és javítják ki az aszfaltot, ahol a munkálatok legalább öt napot igényelnek.

-Amint elkészülünk a belső sávval is újra lezárunk két vonalat, mégpedig a menetirány szerinti két bal, majd a két jobb sávot, hogy a végső aszfaltréteget is ráhúzzuk a teljes útszakaszra - mondja a Vegyépszer munkatársa, aki arról is beszámolt, hogy a legjobb minőségű BAP 16-os hídaszfalt kerül a Golescu hídra.

Elmondása szerint már mintát vettek a tavaly, illetve a tavaly előtt lefektetett aszfaltokból, amelyek jelenleg laboratóriumi vizsgálatok alatt állnak, így próbálják kideríteni, hogy mi a gödrösödés okozója. A munkálatok körülbelül június végén befejeződnek, azt azonban még megsaccolni sem lehet, hogy a vízszigetelés és a BAP 16-os meddig bírják majd a Golescu híd gyérnek egyáltalán nem mondható gépkocsiforgalmát.


a legjobb minőségű BAP 16-os hídaszfalt kerül a Golescu hídra
A legjobb minőségű BAP 16-os hídaszfalt kerül a Golescu hídra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: