2011-08-16 17:03:00• hírek • Kocsis Zoltán

Még egy ideig marad a dúc a Ion Vidu utcán

Másfél héttel ezelőtt némi kozmetikázáson esett át a 17-es lakónegyed legjelentősebb útja, az Independentei: az egész hosszában felmarták a megrongálódott részeket és ezeket új aszfalttal vonták be. A kátyúzás adta az ötletet, hogy megkérdezzük Ilyés Gyula polgármestertől, egy esetleges teljes felújításra lehet-e számítani a közeljövőben.

A rövid válasz: nem! A polgármester elmondta, hogy a 2012-es esztendőben Szatmárnémeti négy nagy méretű infrastrukturális fejlesztést kénytelen megvalósítani: a Károlyi út és a Lucian Blaga sugárút felújítását, a Lázári - Pusztadaróc kerülőút megépítését és a Rosetti csatornarendszerének kicserélését. „Bár az erre szánt anyagi keret is egyre szűkül, ezeket jövőre mindenképpen meg fogjuk csinálni", mondta Ilyés.

Aki azért kitért a 17-es lakónegyed útjaira is. „Amit ott tapasztalhatunk, az a régi rendszer gyatra munkájának a következménye", mondta. „A beton, amiből az utakat építették, rossz minőségű, porlik szét, így hiába aszfaltozzuk le, az alap porlik szét az aszfalt alatt", magyarázta Ilyés. Ráadásul, tette hozzá, az út alatti csatornázást is ki kellene cserélni, hisz emiatt a betonlapok folyamatos mozgásban vannak. „Emiatt alakulhat ki az a jelenség, mint a Ion Vidu utcában, ahol a betonlapok, mint valami tektonikus lemezek, egymásra gyűrődnek", tette hozzá.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az említett „domb" még egy ideig tovább nő majd a Ion Vidu utcán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: