2012-02-07 15:24:09• hírek • Szatmar.ro

Másfél évtized után ismét Williams-Renault – és egy kémhős

Kedden bemutatta idei szezonra készült autóját a Williams is, így a jelentősebb múlttal rendelkező istállók közül már csak a Mercedes várat magára. Na meg a Marussia és a HRT - utóbbi a bemutató időpontját sem jelölte ki.

A Williams a kedden elkezdődött első kollektív tesztelések helyszínén mutatta be az FW34-et. Amelyet idén ismét Renault erőforrás hajt meg, ezzel pedig másfél évtized után ismét összeállt az egykor verhetetlen Willams-Renault páros. Akkor, 1997 végén Jacques Villeneuve még világbajnoki címet nyert az istállóval. A tavaly viszont történelme leggyengébb szezonját futották a wokingiak: mindösszesen öt pontot szereztek, a konstruktőrök között csak a három újonc csapatot tudták megelőzni. Sokat elmond szereplésükről, hogy a közvetlenül előttük végzett Toro Rossónak is 36 ponttal többje volt.

Idén az a Michael Coughlan vette át a technikai munka irányítását, aki a 2007-ben kirobban McLaren kémbotrány főszereplője volt és akinek akkor kapott eltiltása most járt le. Az FW34-en is megtalálható az a lépcsős orr, amely McLarenen kívül az összes többit autót jellemzi. Tavaly használ kisméretű, alacsonyan elhelyezett váltója miatt a Williams fara igen keskeny.

Ami a pilótákat illeti, a venezuelai Pastor Maldonado mellett a veterán Rubens Barrichello helyét a szintén brazil Bruno Senna veszi át. A váltás oka egyszerű: a legendás Ayrton Senna unokaöccse több szponzorpénzt tudott összehozni.

A 2012-ES Formula 1-es bemutatók:
Február 21. - Mercedes (Mercedes, Michael Schumacher, Nico Rosberg)
Március 1. -Marussia (Marussia-Cosworth, Timo Glock, Charles Pic)
??? - HRT (HRT-Cosworth, Pedro de la Rosa, Narain Karthikeyan)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: