2020-03-23 10:56:09• hírek • Szatmár.ro

Innen letöltheti a lakhelye elhagyásához szükséges nyilatkozat formanyomtatványát

Amennyiben nincs módja kinyomtatni az űrlapot, kézzel írott formában is elfogadják azt a hatóságok.

Mint arról korábban beszámoltunk hétfőn 22 órától érvénybe lép az országos szinten kiterjesztett részleges kijárási tilalom. A katonai rendelet a koronavírus megfékezése érdekében született meg, és számos szabályozást vezetett be az elkövetkező időszakra vonatkozóan.

Többek között nap közben, 6 és 22 óra között  tilos 3 személynél nagyobb csoportokat alkotó találkozók létesítése. Ajánlott csak a halaszthatatlan ügyintézések miatti kijárás, úgymint élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, munkavégzés, amennyiben az online nem megvalósítható, továbbá gyerek, beteg, idős vagy fogyatékkal élő személy gondozása, felügyelete, valamint rövid séta a lakhely közelében, háziállat sétáltatása. Ajánlott a legközelebbi üzletekben történő bevásárlás. Továbbá 22 óra után kizárólag indokolt esetben engedélyezett a lakás elhagyása.
Mindezek betartása mellett továbbá szükség van egy saját felelősségre megírt nyilatkozat kitöltéséhez is, legyen szó a lakhely nappal, vagy éjszaka történő elhagyásáról, illetve, amennyiben munkája miatt kényszerül elmenni otthonról, igazoltatás esetén egy munkahelyi igazolás felmutatása szükséges.

A nyilatkozatot a személyi igazolvánnyal együtt fel kell mutatni igazoltatás esetén a hivatalos szerveknek, azaz a rendőröknek, csendőröknek, helyi rendőrség tagjainak, akiknek joguk van lefényképezni az iratot. A Stratégiai Kommunikációs Csoport emlékeztet: a hamis nyilatkozattételt a törvény 3 hónaptól két évig terjedő börtönnel vagy bírsággal bünteti.

A saját felelősségre megírt nyilatkozat formanyomtatványát innen tölthetik le.

Míg a munkahelyi igazolás formanyomtatványát innen tölthetik le.

A Szatmár Megyei Prefektusi hivatal szóvivője a Szatmár.ro-nak elmondta, amennyiben valakinek nincs lehetősége kinyomtatni ezeket az űrlapokat, kézzel írott formában is elkészítheti azokat, melyet a hatóságok ugyanúgy el fognak fogadni. Hozzátette, a lakhely elhagyásának indoklására nem csak éjjel, de nappal is szükség van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: