2020-03-22 19:43:52• hírek • Szatmár.ro

Hétfő este lép hatályba a részleges kijárási tilalom

Megjelent a Hivatalos Közlönyben a belügyminiszter által szombat este bejelentett részleges kijárási tilalomra vonatkozó rendelet. A közlönyben megjelent információk szerint hétfőn 22 órától lép érvénybe a szabályozás.

 

Amint arról korábban hírt adtunk, a koronavírus megfékezése érdekében szigorú intézkedések soráról született döntés tegnap.  Ezek között szerepel a részleges kijárási tilalomra vonatkozó döntés is, amelyet eredetileg vasárnap 22 órai hatállyal jelentettek be, a Hivatalos Közlönyben megjelent adatok szerint azonban egy nappal később, hétfőn 22 órától lép érvénybe. 

Mint írtuk, az alábbi döntésekkel próbálják visszaszorítani a koronavírus terjedését:

- Ideiglenesen felfüggesztik a fogorvosi rendelők működését, csak a sürgősségi beavatkozásokat engedélyezik.

- 8 személyre korlátozzák például a temetéseken és keresztelőkön való részvevők számát.

- Nap közben, 6 és 22 óra között  tilos 3 személynél nagyobb csoportokat alkotó találkozók létesítése. Ajánlott csak a halaszthatatlan ügyintézések miatti kijárás, úgy mint élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, munkavégzés, amennyiben az online nem megvalósítható, továbbá gyerek, beteg, idős vagy fogyatékkal élő személy gondozása, felügyelete, valamint rövid séta a lakhely közelében, háziállat sétáltatása.   Ajánlott a legközelebbi üzletekben történő bevásárlás.

- 22 óra után kizárólag indokolt esetben engedélyezett a lakás elhagyása.

- Szigorúbban büntetik az otthoni elkülönítésben vagy karanténban lévő személyeket, amennyiben nem tesznek eleget az előírtaknak.

- A vallási események, istentiszteletek, misék megtartása hívek nélkül történik, kizárólag online vagy televíziós közvetítések révén.

- Megtiltják a külföldi állampolgárok beutazását Romániába. Kivételt képeznek a szomszédos országokkal történt egyeztetés során megállapított tranzitútvonalak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: