2008-11-02 12:04:49• hírek • Szatmar.ro

Igazságtalan döntetlen

Hiába játszott jobban és veszélyesebben a Steaua, a Dinamónak ismét szerencséje volt.

A Dinamo- Steaua rangadó fura módon tulajdonképpen az előző forduló folytatásának bizonyult, abban az értelemben, hogy a hazaiak ismét szerencsével szereztek pontot az ismét peches vendégek ellen.

A Steaua kispadján most debütáló Dorinel Munteanu által hozott taktikai változások adtak a megszokottnál is nagyobb jelentőséget a román labdarúgás 119. derbijének. És a Kolozsvári U-tól elcsábított tréner két meglepetést is tartogatott az ellenfelek, sőt saját szukolóik számára: kimaradt a kezdőből az eddig kirobbanthatatlan Dayro Moreno valamint Arthuro, őket B.Stancu és Kapetanosz helyettesítette.

Hogy ez mennyire lepte meg a Dinamót, nem tudni, az viszont biztos, hogy a sokat mellőzött görög ék a mérkőzés első helyzetéből megszerezte a vezetést a katonacsapatnak: Nicolita beívelése után fejelt Lobont kapujába.

A gólt követően is a Steaua maradt támadásban, három perccel később Homérosz útódja ismét megdolgoztatta Lobontot. A vendégek irányították az eseményeket, Nicolita, Semedo és Stancu révén gyors támadásokat vezettek, míg a Dinamo, akárcsak szinte egész ősszel, nem találta saját játékát (ha van egyáltalán.) Ebből következően a „csillag" volt veszélyesebb, de Semedo 18 méterről csak a felső lécet találta el. A Dinamo nem tudott komolyabb helyzeteket kidolgozni, támadásaik erőtlenek és ötlettelenek voltak.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első végetért. A Steaua támadott, de a csereként beálló Dayro Moreno két percen belül előbb kevéssel kapu mellé lő, aztán Lobont védi újabb próbálkozását. Ezt követően a kolumbiai beadását Kapetanosz a kapufára fejeli, majd Golanszki távoli lövése veszélyezteti Lobont lelki békéjét.

Az utolsó fél órában aztán a Dinamo átveszi a játék irányítását, de Niculae és Ze Kalanga lehetőségeit leszámítva (helyzetnek csak jóindulatúan lehet őket nevezni) nem tudnak komoly veszély okozni Zapata kapuja előtt, a Steaua kontráiban több veszély lakozik.

Hat perccel a vége előtt aztán a semmiből kiegyenlít a Dinamo: Torje jobb oldali beadását Adrian Cristea fejeli Zapata kapujába. Ettől megjön a hazaiak önbizalma és majdnem a vezetést is megszerzik: Niculae lövése a bevetődő Ghioneán irányt változtat, Zapata már elvetődve nézi, amint Ogararu a gólvonalról ment. A kontrából Moreno szerezhetett volna gólt, de lövése kevéssel a kapu mellé ment.

Összességében elmondható, hogy Munteanu igéretesen mutatkozott be új csapata kispadján, csak a balszerencsének köszönheti, hogy nem tudta legyőzni az ismét kilátástalanul futballozó ősi riválist.

Afrikai napot tartottak Craiován, ahol a hazai Universitatea majd egy év után tért vissza az azóta komoly kozmetikai beavatkozást szenvedő Ion Oblomenco stadionba. Az Otopeni elleni találkozón Prepelita szerzett vezetést a hazaiaknak már a 6. percben, amit a 76. minutumban a togói Nibombe egyenlített ki. Négy perccel később a sierra-leonei Wobey révén ismét a Craiova volt előnyben, de tovább 4 minutummal később a kameruni Kalle ismét egyenlített, beállítva ezzel a meglepetést okozó végeredményt.

A Brassó Buga révén már a 6. percben betalált a Farul otthonában, de Chico egy perccel később kiegyenlített. Az utolsó fél órában Chico kiállítása miatt emberelőnyben játszó erdélyiek nem tudtak újabb gólt szerezni, ezzel megszerezve idénybeli hetedik döntetlenjüket.

Ezzel a román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának mindhárom szombati találkozója döntetlennel végződött.

Eredmények:

Dinamo - Steaua 1-1
gólok:Adrian Cristea (84.) illetve Kapetanosz (8.)

Farul - Brassó 1-1
gólok: Chico (8.) illetve Buga (7.)

Craiova - Otopeni 2-2
gólok: Prepelita (6.), Wobay (80.) illetve Nibombe (76.), Kalle (84.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: