2016-01-06 09:06:06• hírek • Szatmár.ro

Maninak sokkal jobban ment kedden, mint azt mindenki hitte: 16. helyett 13. lett!

Szerda reggelre nagyot változtak a keddi, harmadik futam eredményei.

Kedden tartották meg a Dakar-rali elméletileg harmadik, gyakotlatilag második futamát - ugyanis az első mért szakaszt törölték a kedvezőtlen időjárás miatt. Gyenes Emánuelnek jól ment a 664 kilométeres út, amelyből csak 190 kilométer volt a mért szakasz.

A Dakar-honlap kedd estei tájákoztatása szerint a szatmári motoros a 16. helyen fejezte be a Termas de Rio Hondo és San Salvador de Jujuy közötti szakaszt, a motoros Facebook-oldalán is ez az eredmény volt látható. Ám szerda reggelre már sokkal jobb eredmény szerepel az oldalon: a 13. hely!

De nem csak Mani eredményét illetően lett változás. A futamot ugyanis az eddigi listavezető helyett az argentin Benavides nyerte, Barreda Bort pedig 34 másodperces hátránnyal az 5. helyen végzett. Összetettben is borult a sorrend az élen: a KTM-el versenyző Svitko vette át a vezetést, a második helyen a futamgyőztes argentin, az eddigi éllovas Barreda Bort pedig a harmadik helyen áll. Az Autonet Motorcycle Team versenyzője maradt összetettben a 20. helyen.

"A harmadik nap mért szakasza hasonlított a tegnapi speciálisra. A nyomvonal nagyobb része szekérúton vezetett, sok kanyarrral, mintha egy WRC-próbán lettünk volna. Nem voltak navigációs gondjaim és jól éreztem magam a motorkerékpáron. Holnap maraton fordulónk van, így a nap végén nem találkozunk a műszaki csapatokkal. 6-án és 7-én az Andokban, nagy magasságban vezetnek a napi szakaszok" - nyilatkozta Gyenes Emánuel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: