2010-04-21 16:06:47• hírek • Tóth Klarissz

Magyar nyelvű éjszakai műsor a Radio1-en

Kicsi város a mienk - szoktuk gyakran hangoztatni, ahol szinte mindenki tudja, ki-kicsoda. Jószomszédi (v)iszonyhoz hasonlóan megfér egymás mellett a helyi magyar média apraja-nagyja.

Akik figyelemmel kísérik a Szatmárnémeti rádiózás alakulását tudják, hogy a frekvenciák között tekergetve melyik hullámhosszon, milyen zenei stílusokra és műsorvezetőkre akadnak. A médiafogyasztási preferenciákat feltérképező 2004-es országos felmérés szerint, a felpörgetett munkatempó és a modern életstílus miatt jelentősen megváltoztak a rádiózási szokások. Az, hogy ki, mikor és milyen célból hallgat rádiót számos tényezőtől függ: ébredési időtől, életkortól, munkakörtől, hangulattól, érdeklődési körtől, zenei ízléstől és persze a műsorvezető személyétől is. Akik nem kedvelik a „közszolgálati rádiók" klasszikus műsorait jól tudják, mikor és melyik frekvenciára tekerjenek. Aki pedig belefáradt az egyhangú munkanapokba, hetente két alkalommal áthangolhatja magát az egykori Samtel rádióból lett Radio1 magyar nyelvű éjszakai adására. A műsor immár 9 éve, hétfőn és szerdán este 10 és hajnali 1 között csiklandozza a bevállalós és nem csak a vájt fülű hallgatók hallójáratait, na meg a fantáziáját a 94 FM-en.

Szilágyi Levente, a sugárzott médium magyar nyelvű adásának „szülőatya", szerkesztője és műsorvezetője, az elmúlt évek hallgatói- és saját tapasztalatait alapul véve, kialakította a műsor mottóját, ami már brandé vált: „Ezek vagyunk mi (EVM)", vagyis „Foglalkozzunk azzal, ami bennünket és a hallgatókat foglalkoztat". „Ha nem tetszik amit hallasz, akkor tekerhetsz". A helyi média fenegyereke, művésznevén Dj, Vj Leviciusz (rádiós- és televíziós műsorvezető, lemezlovas, konferanszié és szabadidős gasztro-mester) megjárta a „hadak útját", hiszen a legnívósabb helyi diszkókban, klubokban pörgette-, és rezidens Dj-ként az egyik legnépszerűbb szórakozóhelyen jelenleg is pörgeti a legfrissebb magyar és nemzetközi slágereket. A clubbing zene rajongói pedig jól tudják, hogy mindig egy lépéssel a slágerlisták előtt jár, ráadásul minden bulin fergeteges partyhangulatot produkál. Mint halnak a víz, Leviciusznak a rádiózás a lételeme, számára a zene éppolyan fontos kommunikációs elem, mint a kimondott szó.


Dj, Vj Leviciusz, rádiós- és televíziós műsorvezető, lemezlovas, konferanszié és szabadidős gasztro-mester

Dj, Vj Leviciusz, rádiós- és televíziós műsorvezető, lemezlovas, konferanszié és szabadidős gasztro-mester


Az EVM műsor minden megszokottnak és normálisnak mondott rádióadástól eltér: többek között az éjszakai műsorsávból adódóan nincsenek szabályok, időkorlát, előre megtervezett playlist és műsormenet sem. 9 éve ugyanaz a frekvencia, ugyanaz a műsor, mégis mindig más. Ez alatt az idő alatt jó néhányan részt vettek a műsor „társszerkesztésében", az alapkoncepció azonban megmaradt: hitelesen, lazán, kötetlenül és szókimondóan, Leviciusz ugyanis mindig nevén nevezi a dolgokat!

Csak pasik a 94 FM-en

Néhány hónapja új felállásban hallható a műsor, mivel az adáshoz csatlakozott két cimbora is: Lőrinczi Levente és Mikita Jocó, így már „hármasban csinálják". A hölgyek nagy örömére a három órás műsoridő ideje alatt „csak pasik" szólnak az éterben. Autentikusan és spontán ihlettől vezérleve ül mikrofon elé a „három muskétás", akik más-más véleményt formálnak, eltérő ízléssel és beszédstílussal rendelkeznek, mégis „egy hullámhosszon" vannak. Így jön létre heti két alkalom a csúcson, a 94-es rövidhullámon.

Lőrinczi Levente, közismertebb nevén Dj Levinyo szintén a zene megszállottja. Hat éve városi szinten is Dj-kedik, a legkülönbözőbb szórakozóhelyeken szolgáltatta már a talpalávalót a Dj pult mögül. Szeret ismerkedni, beszélgetni, imádja a bulikat, a zene és a nők után a horgászat a legnagyobb szenvedélye. A lemezek légies forgatása a kisujjában van, nem véletlen, hogy éppen az Ikrek levegő csillagjegyében látta meg a napvilágot. A jelek szerint a csillagok a Nagy ho-ho-ho-horgász és a lemezlovasi pályát szánták neki. Az évek folyamán néhány alkalommal vendége volt az EVM-nek, egy éve pedig hivatalosan is társműsorvezetőként vesz részt az éjszakai, hallgatókat megcélzó rádiós hadjáratban. A közös rádiózás szerinte olyan, mint egy jó baráti beszélgetés sörözés közben - jöhet minden, ami belefér!


Dj Levinyo, lemezlovas és a Nagy ho-ho-ho-horgász

Dj Levinyo, lemezlovas és a Nagy ho-ho-ho-horgász


Mikita Jocó, ismertebb nevén Dj Charlie is a zene rabja, olyannyira, hogy szintén Dj-kedésre adta a fejét. Kezdetben magánbulikon kóstolt bele a zenepörgetés rejtelmeibe, négy év leforgása alatt pedig jó néhány ismert szórakozóhelyen zenélt már. Izgalmas és eseményekkel teli éveket tudhat maga mögött. Zene iránti rajongása miatt a Dj szakma számára nem is munka, sokkal inkább egy hobby, zenepörgetés közben a bulizókból igyekszik kihozni a maximumot. Talán éppen Szűz csillagjegye miatt lételeme a változatosság, szeret mindet kipróbálni, Dj cimborái révén pedig a rádiósok csapatába is bekerült, ahol 2009 novembere óta rendszeresen hangot ad véleményének. Elmondása szerint „nagyon élvezi a rádiózást és bízik abban, hogy a szatmári szórakozóhelyek látogatottsága hamarosan ismét fellendül".


Dj Charlie, a zene rabja, akit a változatosság éltet és hajt előre

Dj Charlie, a zene rabja, akit a változatosság éltet és hajt előre


A srácok a három órás műsoridő alatt a legfrissebb magyar és nemzetközi slágerekkel turbózzák fel a hallgatók közérzetet, de helyet kapnak benne zenei kívánságok, eseményektől függően interjúalanyok, színes hírek, életmód tippek, aktualitások, sok humor és még több szex, mindezt a srácok egyedi stílusa által tálalva. A műsorvezetők poénáradatai elviselhetőbbé teszik az éjszakai műszakosok munkaóráit, felpörgetik a lazázók szusszanóit és a kikapcsolódni vágyók szabad óráit. „Búgó hangszínű, csábosan motyogó vagy szexisen sziszegő", mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző hangszínt, a „három lemezlovas és verbális mesterlövész" szavai egészen biztosan hallójáratokon túl is célba érnek, és garantáltan felkorbácsolják a lankadt hangulatot. Az interaktivitás érdekében a hallgatók hozzászólásait, javaslatait az evm@freemail.hu címre várják, véleményüket pedig a műsor ideje alatt élőben is kifejthetik, amennyiben a 0261- 713-261 vagy a 0361- 401-100-as telefonszámok valamelyikét tárcsázzák. A srácok legjobb igyekezetük szerint, fizikai, szellemi és lelki kapacitásuk szűkebb-tágabb határain belül próbálnak megfelelni a műsort hallgató bármelyik korosztálynak! Az adás internet segítségével az alábbi linken is elérhető. Dj Leviciusz búcsúszlogenjével élve, „Legyetek jók meg rosszak egyaránt, mert szerintem így kerek a világ...", az adás végére meg úgyis minen(ki)derül!

Ui: Letargia, lehangoltság és búskomorság ellen, a srácok recept nélkül a 94 FM-en (majdnem) mindenre kaphatók! Három óra, amikor az „alfa hímek" produkálnak és szócsatáznak!


Magyar nyelvű éjszakai rádióműsor a 94 FM-en

Magyar nyelvű éjszakai rádióműsor a 94 FM-en


Ezek vagyunk mi: Három pasi egy hullámhosszon

Ezek vagyunk mi: Három pasi egy hullámhosszon


Három laza pásztoróráért, tekerj a 94 FM-re

Három laza pásztoróráért, tekerj a 94 FM-re


„Csak pasik” recept nélkül a 94 FM-en (majdnem) mindenre kaphatók!

„Csak pasik” - recept nélkül a 94 FM-en (majdnem) mindenre kaphatók!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: