2010-03-29 16:40:52• hírek • MTV

MTV ünnepi műsor ajánlat

Az ünnepi műsorfolyam március 28-án, virágvasárnap kezdődik.

Az Engedjétek hozzám című összeállításban Vízvárdy Rita szerzetes, szociális testvér a gyerekeknek eleveníti fel a virágvasárnap legfontosabb eseményét: Jézus ünnepélyes bevonulását Jeruzsálembe (m1, 10.05). A Metodista magazinban a száz éve megjelent metodista újság, a Békeharang múltjával és jelenével ismerkedhetünk meg (m1, 11.00). A virágvasárnapi evangélikus istentiszteletet Pestszentlőrincről a Magyar Televízió mindkét csatornája 12 órakor közvetíti. „Az igehirdetés Jézus és Pilátus találkozására emlékezik" - idéz húsvéti gondolataiból Győri Gábor esperes, a gyülekezet lelkésze. „A hatalomért erőszakos harcot folytatók világában Jézus a szeretet hatalmát vitte diadalra, amikor vállalta a halált, és feltámadása igazolta igazságát."


Evangélikus istentiszteletet Pestszentlőrincen
Virágvasárnapi evangélikus istentiszteletet Pestszentlőrincen


Április 2-án nagypénteken 19 órakor a nézők a Pozsonyi úti Hálaadás templomának református istentiszteletébe kapcsolódhatnak be, igét hirdet Berkesi Gábor lelkész (m1). A helyszíni közvetítést követően Ez az ember valóban az Isten fia volt című elmélkedés a római százados döbbent szavaiból merít. Barsi Balázs ferences szerzetes annak a drámai órának a történését eleveníti fel, amikor a „templom kárpitja kettéhasadt". Egyben nekünk is szól a kérdés: „megszületett-e bennünk is a százados felismerése?"

Április 4-én, húsvét vasárnapján az Evangélikus ifjúsági műsor a Kisdeák Evangélikus óvoda életébe ad betekintést. E falak közt nem csupán keresztény szellemű nevelés folyik, az elkötelezett pedagógusok, Vittay Ágnes óvónő vezetésével a legifjabb nemzedéknek a hitet a mindennapi élet természetes részeként adják át (m1, 11.25, m2, 14.55).


Keresztény nevelés
Keresztény nevelés a Kisdeák Evangélikus óvodába


A húsvétvasárnapi katolikus szentmisét a Magyar Televízió a budapesti Szent István Bazilikából közvetíti Az áldozatot Erdő Péter bíboros, prímás mutatja be. A kereszténység legnagyobb ünnepén feleleveníti a nagyszombati vigíliát, amelyben a tűz és a víz megáldása után megemlékezünk a Fény születéséről, azaz Jézus Krisztus feltámadásáról. Ezt követően Kapcsoljuk Rómát, XVI. Benedek pápa az öröm húsvéti üzenetét küldi a „városnak és a világnak". A nézők a helyszíni közvetítéseket mindkét csatornán figyelemmel kísérhetik.


Húsvétvasárnapi katolikus szentmise a budapesti Szent István BazilikábHúsvétvasárnapi szentmise a budapesti Szent István Bazilikába



Húsvéthétfőn  az MTV a Budafoki Baptista Imaházban bemutatott istentiszteletet közvetíti felvételről (m1, m2, 11.00). Kulcsár Tibor, a feltámadási ünnep igehirdetője az új évezred emberének üzen: „Egykor számosan találkoztak a feltámadt Krisztussal, azóta milliók és milliók mondhatják el magukról - Jézus Krisztus által új életet, új életszemléletet, új reménységet nyertek. Ez a lehetőség ma is nyitva áll mindenki előtt!"


Budafoki Baptista Imaház
Húsvéthétfői istentisztelet a Budafoki Baptista Imaházba



A Magyar Televízió minden kedves nézőjének áldott ünnepet kíván!

További hírek az MTV-ről: www.mtvzrt.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: