2009-08-05 09:47:22• hírek • (x)

Luxuskategóriában is a Skoda a jó választás

Andrew Frankel, neves külföldi autós szakember nemrégiben különös feladatra vállalkozott: összehasonlított négy luxusautót: egy Bentleyt, egy BMW-t, egy Audit és egy Skodát. Önök szerint melyiket érdemes megvenni? Itt a válasz!

Frankel előtt meglehetősen különös feladat állt, hiszen olyan autókat hasonlított össze, amelyek nagyon ritkán voltak akár csak egy lapon is említve, különösen a nagy árkülönbség miatt. A tesztben megviszgáltak egy 133 ezer font értékű Bentley Flying Spur Speed-et, egy 69 ezer fontos 7-es szériájú BMW 750Li-t, egy 37 ezer font értékű Audi A6 3.0 TFSi S-Line-t és egy 22 ezer font értékű Skoda Superb Elegance 2.0 TDI-t.

A Bentley, a legdrágább luxusautó tényleg csupa luxus, és itt most nem csak a krómozott felületekre és a bőrhuzatokra gondol a tesztelő szakember... De amellett, hogy négy 1,80 m magasságú felnőtt kényelmesen elfér benne, tovább már nem nagyon nyújtózkodhatnak, a motor pedig hangosabb, mint ahogyan várná bárki is.

A BMW-t a Benleyhez képest szinte féláron kínálják, az autóban pedig gond nélkül nyújtózkodhatnak a hátsó ülésen ülők is, miközben a vezető a 4,4 literes, több mint 400 lóerős motort hajtja, amelyik halkabb mint drágább ellenfélé. De a BMW-nek is megvannak a gyenge pontjai. A tesztelt verdák közül ez a leghosszabb, kicsit nehézkes vele a manőverezés olyankor, amikor nem áll megfelelő tér a rendelkezésre.


Az tesztelést követően a Bentley és a Skoda lett a nyerő
Az tesztelést követően a Bentley és a Skoda lett a nyerő - a különbség: 110 ezer font!


A külső összehasonlítás alkalmával az olcsóbb Audi A6 sokkal tetszetősebb mint a BMW, 0-ról 100 Km/h-ra hat másodperc alatt gyorsul. Az Audiban sem szeretne négy átlagos testalkatú személy túl sokat üldögélni, s amellett hogy az autónak vannak igazán lenyűgöző pontjai, a tesztet végző szakember szerint nem biztos, hogy feltétlenül a luxuskategóriában van a helye.

S most következzen a Skoda. A Superb Elegance-ot tervező mérnökök valószínüleg nem tudták, hogy 40 ezer angol font alatti költséggel nem lehet luxusautót gyártani, ezért elkészítettek egy tökéletesnek mondható luxusautót, amely nem kerül 22 ezer eurónál többe! A belső tér a Bentleyhez hasonló, az összehasonlított autók közül csak a BMW volt jobb nála. A Skoda egyik legerősebb pontja a négy hengeres dízelmotor,  hat sebességes kézi sebességváltóval, mely igazi vezetési élményt nyújt minden helyzetben és nem elhanyagolható továbbá az alacsony fogyasztás sem. A négy autó belső felszereltségét összehasonlítva nem találunk különbséget: a Skoda olcsó, de az utazófülkében ezt egyáltalán nem érezni, hiszen bárhová nézünk, ízléses, finom munkát találunk.

Andrew Frankel négyautós tesztjében a legapróbb pontok összahasonlítása után a Bentley és a Skoda holtversenyben végzett az első helyen. Csakhogy a különbség 110 ezer font! Az viszont egyértelműen kijelenthető, hogy az ár/szolgáltatás arányt figyelembe véve a Skoda toronymagasan az első helyezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: