2017-02-13 15:03:19• hírek • Szatmár.ro

Lélegzetelállító tudomány a Darwin-napon

Van-e annál jobb fizikaóra, mint amikor a tanár lángra lobbantja a saját haját?

Két helyszínen, az Iparosotthonban és a Szatmár Megyei Múzeum gyűléstermében tartottak tudományos előadásokat hétfő délután a tudomány és a szabad gondolkodás napján, a Darwin-napon - amelyet immár nyolcadik alkalommal szerveztek meg Szatmárnémetiben.

Az Iparosotthonban tartott román nyelvű előadásokon Astalos Ciprian tartott előadást az ember törzsfejlődéséről és a diákok részesei lehettek egy multimédiás bemutatónak is „A világ felfedezői” címmel. A megyei múzeumban magyar nyelven tartott érdekfeszítő előadást Dr. Rózsa Lajos „Csalók és sarlatánok s tudományban” címmel, majd dr. Silye Lóránd kötötte le a diákok figyelmét a „Sárkányok a Kárpátokban?” című előadásával.

A rendezvény fénypontja és leglátványosabb momentuma a szertar.com „Az eszed tokja!” című tematikus tudományos show volt, amelyet leginkább úgy írhatnánk le, mint amikor egy stand-up humorista tehetségével megáldott fizikatanár hétköznapi, de látványos és izgalmas fizikai kísérleteket mutat be. Többek között a bevezető szövegben emlegetett haj-felgyújtás is szerepelt a műsorban, amivel kapcsolatban Zsiros László Róbert humorosan megjegyezte: akár a lakás is felgyúlhat, úgyhogy ezt a kísérletet inkább a szomszédnál érdemes kipróbálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: