2009-02-26 13:17:13• hírek • Szatmar.ro

Lehetetlen feladat előtt

A vásárhelyi tréner csapatának három gólos hátrányt kellene ledolgoznia.

Az UEFA-kupa 16-os döntőjének visszavágóin a magyar szereplők közül Babos Gábor búcsúzhat a továbbjutási álmaitól, és Bölöni László sem áll valami bíztatóan. Ezzel szemben Huszti Szabolcs bizakodhat. A román játékosok közül Ciprian Marica éppen Husztiékat búcsúztathatja, Mutuéknak Amszterdamban kell nyerniük. A legjobb helyzetben Razvan Rat található.

 

Bölöni László és az általa edzett Standard Liege nagy pofonba szaladt bele az előzetesen verhetőnek tűnő Braga otthonában és a három gólos különbség ledolgozása már csak azért is nehéznek tűnik, mert a Braga remekül védekezik. A bajnoki tabellán jelen pillanatban hatodik Braga a legjobb védelemmel rendelkezik a SuperLigában, ahol 19 mérkőzésen 12 gólt kapott, nem lesz tehát könnyű dolga a Mbokani (fotó) vezette hazai támadósornak.

Babos Gábor és Nijmegen komoly verést kapott odahaza a Hamburg ellen, így továbbjutási esélyei szinte a nullával egyenlőek. A legjobban Huszti Szabolcs áll, aki góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Zenit Szentpétervár legyőzze a Stuttgartot. A 2-1-es eredmény ugyanakkor nem garantálja az oroszok továbbjutását, így a sváboknál alkalmazásban álló Ciprian Marica is reménykedhet, aki, a magyar szélsővel ellentétben, vélhetően csak csereként kaphat szerepet.

Adrian Mutu Fiorentinája, bár végig irányította az eseményeket, 1-0-ás vereséget szenvedett odahaza az Ajax ellen. Helyzetük azonban nem teljesen reménytelen, tavaly tavasszal Eindhovenben 2-0 arányban nyerni tudtak, és ez bizakodásra adhat okot. Razvan Rat és Mircea Lucescu csapata, a Sahtar Donyeck két gólos előnnyel utazik Londonba a Tottenhamhez, mely csapat vélhetően nagyobb hangsúlyt fektet a bennmaradásra és a vasárnapi Ligakupa-döntőre.

Az est legnagyobb érdeklődést kiváltó találkozóján a Milan bizakodva fogadhatja a borzasztó formában lévő Werder Brement, amely eddig még pontot sem tudott szerezni rossonerók otthonában. Nem javítja ugyanakkor az olaszok esélyeit, hogy sérülések miatt nem számíthatnak Nesta, Gattuso, Kaka és Ronaldinho szolgálataira, ám az utolsó pillanatokban legalább felépült Sevcsenko és Pato. A túloldalon a sérült Tim Wiese el sem utazott Milánóba, így Cristian Vander áll majd a kapuban.

Érdekes mérkőzés várható Valenciában, ahol a hazai csapat 1-1-ről várja a visszavágót a Dinamo Kijev ellen, míg a Deportivo la Coruna fogadkozik, ledolgozza három pontos hátrányát a dán Aalborg ellenében.

 

Csütörtöki program (az első mérkőzés eredménye):

Metalist Harkiv-Sampdoria (1-0)
CSZKA Moszkva-Aston Villa (1-1)
Hamburg-Nijmegen (3-0)
Twente-Olympique Marseille (1-0)
Wolfsburg-Paris St.Germain (0-2)
Galatasaray-Bordeaux (0-0)
Manchester City-Köbenhavn (2-2)
Standard Liege-Braga (0-3)
Udinese-Lech Poznan (2-2)
Ajax-Fiorentina (1-0)
Milan-Werder Bremen (1-1)
Stuttgart-Zenit Szentpétervár (1-2)
St.Etienne - Olympiakosz (3-1)
Deportivo la Coruna-Aalborg (0-3)
Tottenham-Sahtar Donyeck (0-2)
Valencia-Dinamo Kijev (1-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: