2009-02-18 14:40:13• hírek • Szatmar.ro

Brémai rangadóval indít az UEFA-kupa

Huszonkét csapattal indul az európai kupaszezon szerda este.

Szerda este huszonkét csapat lép pályára, megnyítva ezzel 2009-es esztendő labdarúgó európai kupaszezonját. Pályára lép, többek között, a címvédő Zenit Szentpétervár, a legnagyobb esélyesnek kikiáltott Milan, a Bölöni László Standardja.

Az.est legnagyobb rangadóján a négyszeres német bajnok Werder Bremen a hétszeres BEK/BL győztes Milant fogadja. Egyik csapat sincs igazán jó formában, a németek az idei évben még nyeretlenek a bajnokságban, míg az olaszok a hétvégén vitatott körülmények közepette vereséget szenvedtek a városi rivális Inter ellen, ezzel kiszálltak a bajnoki címért folytatott versenyből. Apropó, Inter. A másik milánói egyesület nem teljesen ismeretlen a Weser-partiak számára, mivel a Bajnokok Ligája csoportkörében megmérkőztek egymás ellen: a San Siróban 1-1 lett a végeredmény, míg a Weser stadionban a hazaiak 2-1-re nyerni tudtak. Ha ez szerdán is sikerül, akkor első alkalommal győzhetik le  a „vörös ördögeket", akik ellen eddig két vereség és két döntetlen a mérlegük. A Milan trófeatárából már csak az UEFA-kupa hiányzik és mivel a bajnoki cím elúszni látszik, nagyobb hangsúlyt fektethetnek erre a versenysorozatra. Az idei első mérkőzésen sérülés miatt nem számíthatnak Nesta, Gattuso, Sevcsenko és Kaka szolgálataira, míg Beckham sem teljesen egészséges. A túloldalon Frings, Vranjes és Hunt nem léphet pályára, ott lehet viszont a brazil játékmester, Diego, aki eltiltása miatt idén még nem léphetett pályára a Bundesligában.

Fontos mérkőzés vár Bölöni László csapatára, a Standard Liege-re, amely első látásra verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a portugál Braga személyében. Ráadásul a vásárhelyi edző remekül ismeri a portugál focit, mivel 2002-ben bajnokságot, kupát és Szuperkupát nyert a Sporting Lisszabon csapatával. Ugyanakkor Braga ellen négy alkalomból csak egyszer tudott nyerni. A két csapat még soha nem találkozott egymással, sőt a Braga soha nem játszott belga csapat ellen. A Standard mérlege Portugáliában teljesen kiegyenlített: egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség.

Babos Gábor csapata, a holland Nijmegen nem számít a Hamburg elleni párharc esélyesének, annak ellenére, hogy  a HSV 1985 óta nem tudott nyerni holland csapat ellen. Igaz, a Nijmegen soha nem győzött germán együttes ellen. Gyorsan szögezzük is le, hogy nem is játszott ilyen ellenféllel.

A vélhetően a Ciprian Maricával a kezdőben felálló Stuttgart a címvédő Zenit Szentpétervár otthonában lép pályára. A két csapat egyszer találkozott,  még 1989-ben, amikor  a svábok kettős győzelemmel jutottak tovább. Idén ez nem ígérkezik ilyen könnyűnek, annak ellenére, hogy az oroszok legnagyobb sztárja, Andrej Arsavin átette székhelyét az Arsenalhoz. Gondoljunk csak arra, a tavaly tavasszal a Bayern München egy négyessel távozott az Péter cár városából.

Szerdai program:
Dinamo Kijev - Valencia
Zenit - Stuttgart
Olympiakosz - St. Etienne
Aston Villa - CSZKA Moszkva
Werder Bremen - Milan
Sampdoria - Metaliszt Harkiv
Nijmegen - Hamburg
Paris St.-Germain - Wolfsburg
Bordeaux - Galatasaray
Aalborg - Deportivo la Coruna
Braga - Standard Liege

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: