2011-01-10 09:50:39• hírek • Póti Orsolya

Látogatható az év első kiállítása

Kilyén István grafikáit ás Jenei Gréta festményeit csodálhatja meg a művészetkedvelői közönség február 1-ig a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.

Az idei év első tárlatát Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg január 6-án. A művészetek kedvelői most egy igen különleges kiállítást látogathatnak február 1-ig, hiszen az alkotások között egy fiatal tehetség munkáit is felfedezhetik.

A tizenhét éves Jenei Gréta gyermekkora óta érdeklődik a rajz, a festészet iránt. Tanulmányait a Művészeti Iskolában kezdte, jelenleg pedig az Aurel Popp Líceum diákja. Több hazai, illetve nemzetközi rajzversenyen vett részt, melyekről díjakkal tért haza. Alkotásai lengyelországi, horvátországi, japán és még számos hazai és nemzetközi kiállításokon szerepeltek. Gréta múlt év decembere óta tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületnek ifjúsági szárnyának.

Kilyén István 1972 óta él Szatmárnémetiben. Munkásságában két alapvető irányvonal ismerhető fel: a grafika és az ex libris. Alkotásait nagyfokú finomság, meditálási készség, egyszerűsítésre törekvés jellemzi. Alkotásai több hazai és külföldi kiállításon szerepeltek. Az ex libris alkotásban nemzetközi hírnévre tett szert.

A kiállítást az érdeklődők február 1-ig látogathatják. Az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének egy másik érdekes tárlatának a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériája ad otthont január 20-ig.


Látogatható Jenei Gréta és Kilyén István kiállítása
Látogatható Jenei Gréta és Kilyén István kiállítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: