2010-12-31 10:07:42• hírek • Póti Orsolya

Sikerekben gazdag évet zárt a Szatmári Alkotóház

Eredményes évet zárt a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete, ugyanis több mint negyven kiállítást szerveztek a város galériáiban, és tíznél is több tárlatuk szerepelt más helyszíneken.

„A Szatmár Megyei Tanács, a Polgármesteri Hivatal, az Alkotóház Képzőművészeti Galériákban, illetve a város múzeumaiban idén több mint negyven kiállítást sikerült megszerveznünk, és az egyes tárlatok szerepeltek Nyíregyházán, Dunaújvárosban, Marosvásárhelyen, Erdődön, Sárközújlakon, Aranyosmeggyesen. Örömmel fogadtuk, hogy egyesületünk egyik tagjának, Aurel Tent művei egy ausztriai kiállításon is szerepeltek." - mondta el Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke hírportálunknak.

Gergely szerint ez az év igen sikeresnek bizonyult, mert a különböző intézményekkel, főleg iskolákkal kötött együttműködési szerződések mellett, sikerült az egyesület tagjainak számát is növelni. A tagok számának növelése pedig fontos, ugyanis az egyesület abszolút önfenntartó, a beiratkozási díjból (40 lej) és az éves tagdíjból (50 lej) sikerül fenntartani a művészcsapatot. Idén egy Ifjúsági szárnyat is sikerült kialakítaniuk, amelybe hét tehetséges képzőművész iratkozott be. Legutóbbi szerzeményük Jenei Gréta, művészeti líceumos diák, aki már Japánban, Lengyelországban és Horvátországban is bemutatkozott műveivel. Ha minden a tervek szerint alakul, január 6-án a szatmári közönség is megcsodálhatja a fiatal művész alkotásait.


Művészeink Nyíregyházán
Művészeink Nyíregyházán


Nagy sikernek bizonyult a II. Hadadi Alkotótábor, ugyanis a Megyei Tanács, illetve a Polgármesteri Hivatal támogatásával idén már két hetesre szervezhették meg. A alkotótáborban 30 művész vett részt három országból. Minden bizonnyal jövőre is megrendezik ezt a jó hangulatban zajló, eredményes rendezvényt. - tájékoztatott Gergely Csaba

A különböző kiállítások és az alkotótábor mellett sikerült tematikus eseményekkel is meglepni a közönséget. Augusztusban Nyári fesztiválra került sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban; szeptemberben a Művészeti iskola közreműködésével megszervezték az Őszi fesztivált, novemberben pedig a Szatmárnémeti Református Gimnázium, az ortodox líceum, valamint a Művészeti Iskola közreműködésével Téli Fesztivált rendeztek. Ezekkel a tanintézményekkel együttműködései szerződést is kötött az egyesület, és a tervek szerint hamarosan az „Aurel Popp" Képzőművészeti Líceum is közreműködik rendezvényeiken.

Az egyesület pályázatokkal is próbálkozott az év folyamán: megnyerték a Szülőföld Alapítvány egyik projektjét, amelynek összegéből videoprojektort és kivetítőt vásároltak.

A legközelebbi kiállításig a művészet kedvelő közönség ellátogathat Polgármesteri Hivatal Galériába, ahol megtekinthetik az évzáró tárlatot, amelyen Gergely Csaba, Tillinger István és Gurzau Klara alkotásai szerepelnek.



Dragos Vasile faszobrász alkotása



Podolyák Vilmos és Dragos Vasile kiállításának megnyitója


Benkő László tárlat megnyitója
Benkő László tárlat megnyitója





Antal Éva magyarországi festőművész kiállításának megnyitója


Vénig László alkotásai
Vénig László alkotásai


Vénig László fotográfia kiállításának megnyitója
Vénig László fotográfia kiállításának megnyitója






Az Ifjúsági szárny kiállításának megnyitója



Szodoray-Parádi Hajnalka művei
Szodoray-Parádi Hajnalka művei



Őszi Fesztivál
a Szatmár Megyei Múzeumban



A Téli Fesztiválon fellépet a Református Gimnázium gyermekkórusa


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: