2012-01-18 15:55:02• hírek • Póti Orsolya

Az egyetem életébe nyertek betekintést a diákok

A diákok különböző csoport-tevékenységeken vehettek részt. Volt, aki megnézte, miként zajlik egy matematika óra a II. osztályban, volt aki a különféle társasjátékokra volt kíváncsi, de a résztvevők ízelítőt is kaptak a szemináriumokból.
A diákok különböző csoport-tevékenységeken vehettek részt. Volt, aki megnézte, miként zajlik egy matematika óra a II. osztályban, volt aki a különféle társasjátékokra volt kíváncsi, de a résztvevők ízelítőt is kaptak a szemináriumokból.

Társasjátékok, interaktív beszélgetések, bemutató szemináriumok és mikrotanítás várta elsősorban a végzős diákokat január 18-án a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán. A nyílt nap a mesteri képzésben résztvevőknek köszönhető.

Nagy érdeklődésnek örvendett a szerdán megrendezett nyíltnap a szatmári egyetemen. Főként kölcseys tanulók látogatták az egyetem diákjai által szervezett érdekes programokat, de betévedt egy-egy a Református Gimnáziumban és a „Gheorghe Dragos" Közgazdasági Líceumban tanuló diák is.

„Első alkalommal rendezett nyílt napot a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata. A rendezvény mindenekelőtt a mesteri képzésen részt vevő diákoknak köszönhető, ugyanis ők szervezték meg a teljes programot, gondoskodtak a vendégek fogadásáról, és meghívták az egyetemen oktató tanárokat egy-egy rövid bemutató erejéig." - mondta el a Szatmár.ro-nak Végh Balázs Béla, az egyetem adjunktusa.

A nyílt nap köszöntő beszédek sorozatával vette kezdetét, majd a 2012-es felvételi rendszerről tájékoztatták a résztvevőket a tanintézmény pedagógusai. Ezt követően a diákok különböző csoport-tevékenységekben vehettek részt. Volt, aki megnézte, miként zajlik egy matematika óra a II. osztályban, volt aki a különféle társasjátékokra volt kíváncsi, de a résztvevők ízelítőt kaptak az egyetem különféle szemináriumaiból is.

Végh elmondta: mivel a nyílt nap nagyon sok diákot vonzott, a jövőben is folytatnák a kezdeményezést. „Szerencsére mind a licensz, mind pedig a mesteri képzéseken olyan diákjaink vannak, akik ha tervbe vesznek valamit, meg is valósítják azt. Van szervezőkészségük, és van érdeklődés az iránt, amit rendeznek. A nyílt nap megrendezése az oktatásszervezés keretében zajlott, amit a diákok nagyon komolyan vettek és sikeresen végre is hajtottak. Jelenleg összesen 17-en vesznek részt az egyetem mesteri képzésén." - mondta el Végh.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: